Saya tak kuat

Hi moms . Saje lah nak share ,baby saya dah 2bulan lebih ,tapi still menangis & payah nak pujuk . Saya jadi anxiety bila fikir dia terjaga dari tidur sebab dia akan menangis . Menangis bukan sikit² tapi macam kena pukul . Sampai satu tahap saya rasa nak bagi baby saya ni dekat orang lain 😞 suami bukan tak membantu tapi suami saya pun sakit . So nak harapkan dia agak susah dengan keadaan dia . Apa perlu lagi saya buat untuk baby saya ni ? Sampai bila dia akan menangis macam ni. Saya lagi sebulan je cuti lepastu dah start kerja . Lagilah saya rasa stressed sebab kalau baby saya still menangis macam ni saya boleh bayangkan nanti bila saya dah mula bekerja saya akan jadi triple penat sebab tak cukup rehat .

5 Balas

Good day's mommies. Oh ya, tahniah sbb dapat baby yg comel tuu ❤️. Biasalah, fasa awal baby memang mcm ni, selalu nangis & kita tak phm apa baby nak sampai boleh stress & kekdg rasa mcm aduhh ape bende lahh asyik nangis aje 😣. It's okay mommies, itu je bahasa baby tahu guna, nak makan minum berak sakit semua dorg tahu nak ckp guna bahasa nangis ajela 😂. So sebagai ibu, harap bersabar ya. Sekejap aje tu dah besar, nnt dh masuk kerja lagi la rinduuuuuuu plus takut nak bagi org jaga sbb kita pun stress dh mcm ni apa lagi org asing, entah2 nak dera senyap2, semoga dijauhkan. Just enjoy the moment okay mommies. Baby semua ada ups & downs, 100% semua mommies lalui benda yg sama. Kalau rasa anxiety tu dtg, just minta org lain pegang baby tu dulu, mommies ambil nafas sebentar. Kalau takda org boleh bantu, mommies kena sabar & bertenang, just ingat pengalaman masa peluk baby for the 1st time, insyaAllah your happy hormon akan bantu u. Kekdg baby nangis ni just nak kena peluk nak bau ibu dia je, bnyk sgt bahasa baby kita pun susah nak paham. Just ingat, Allah swt hantar malaikat kecil ni utk beri kita ujian, nak tahu kita jaga or kita abaikan amanah ni. Saya pernah di tempat mommies ni & surprisingly bila baby dah beralih bulan ehhh dah tak kuat nangis, gelak aje memanjang, jaga pun alahai senang aje. Sampaikan kita nak bagi org jaga pun mcm 😭no no no. So, it's okay mommies. InsyaAllah baby bila dh besar nanti baby akan okay, just awal2 je ni struggle sikit. Okay mommies. Lots of love to u mommies ❤️

klau ikut pngalaman sy dh ad 3 ank mmg kbanyakn bby yg bwah 3 bln ni kerap nangis..mmg Kita rasa stress rsa pnat x ckup tido..mcm awk cuba sntiasa pasang zikir2 ke utk bby..check perut bby kembung ke x..pampers kerap tukar..tdo mlm bedung supaya bby x mudah terjaga..mgkin bby awk jnis high demand..ap2 pun kne byk2 sabar..msa bby kecil ni je ragamnya mcm2..dh besar sikit nnti awk dh sng☺️

Ada je 3 item ni, confirm mak-mak dah tak perlu pening kepala. ✅ Anak tak meragam ✅ Anak mudah tidur ✅ Anak tidur lebih lena 100% bahan semulajadi dari pati tumbuhan (Essential Oil). Selamat untuk baby newborn, kanak2 hingga dewasa. Nak info lanjut ? Klik sini🔻 www.wasap.my/60138661354

Hi mommy. I still takda pengalaman lagi sebab belum deliver lagi but from what i read, maybe you boleh bedung time dia tidur? Untuk elakkan dia asyik rasa terkejut. Maybe boleh pasang white noise jugak untuk bantu dia tidur lena. Harap membantu mommy! You can do this 😄

Buka bacaan ayat Al quran untuk bantu anak tidur.