Baby menangis

Baby saya akan menangis kuat setiap malam pada pukul 3 pagi atau 4 pagi. Menangis yang kuat sangat sampai pujuk macam-macam tak jalan. Dia start perangai ni dari 7 bulan lebih sampai sekarang dah 8 bulan lebih. Sebelum ni dia takde menangis macam ni. Please bantu saya,terima kasih💕 #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

puan dh try chck perut dia kembung tak?? atau dia lapar nak susu ..or jika dh check smua ok pmpers pun ok...nnti puan try bukak ayat Al-quran dkt tmpt puan nak tido bersm anak ..bia sntiasa ada dgr org mengaji..mana tw anak ok..mcm sy since ank baby smpai skrng sy buka ayat Al-quran dkt rumah... mengaji..mengaji juga after solat... dan mmg sntiasa bia ayat Al-Quran sntiasa on dlm rumah .. beli radio kecil tu je then settingkan ayat Al-Quran mana nak di masukkan dlu .mcm kami dr awal surah Al-Fatihah..kmudian Al - Baqarah..dh abis satu juzuk tu..nnti kita tukar ke juzuk ke dua dan seterusnya smpai abis satu Al-Quran tuk anak sntiasa dgr dan kita juga sm2 dpt dgr juga.. nnti anak sntiasa tenang dan ok...jika dh cuba juga cara mcmni x ok juga..nnti try bwk anak g perubatan islam check mcmne..jika ada gangguan apa2 berlaku pd anak....mg dpmudahkan segalanya..aamiin...

1y ago

oh ya ada lg satu tips dlu sy ada dgr sorang ustaz dr darul syifa share.. jika anak ada alami gangguan....blh try cara ni..stiap kali sblum tido.. bc surah 1.Al-Fatihah 2. Ayatul Kursi 3. Al- Ikhlas 4. Al- Falaq 5.An - Nas kemudian hembus di tapak tangan smpai abis rs hembusan tu tahan dan tutup mulut dalam ms yg sm sapu tapak tgn yg dh di hembus tu mula dr atas kepala kita... sapu ke muka kemudian ke dua belah tangan perut, hingga ke kaki kita kemudian terus sambung sapu tapak tgn td pd kepala anak hingga la ke hujung kaki anak sm mcm teknik sapu pd bdn kita tadi..selepas selesai sapu tu baru tarik nafas dan bernafas sprti sedia kala... ustaz tu kata tujuan buat mcmtu..utk elakkn kita kena gangguan jin... syaitan dan sihir.. mg apa sy share ni dpt mmberi manfaat pd kita smua... kena amalkan setiap hari sebelum kita tido ..mg dpmudahkan segalanya..aamiin...

anak saya 2 tahun masa thun lepas, dia pun jadi menangis kuat tiba" tgh" malam, bagi apa semua pun xnak, dekat setengah jam jugak menangis tu, jenuh nak pujuk ,x jalan" jugak, pastu saya ada terbaca posting dr fb Paksu Mid , soh amalkan ayt kursi 7 kali time anak nk tido tu, alhamdulillah berkesan...sis cuba la dgn ayat kursi 7 kali pulak,

1y ago

Insyallah saya cuba💕tq sis

kalau semua tips puan cuba tak berhasil.. puan cuba tips saya plk..ambik anak.. tidokan atas dada puan.. mcm lepas bersalin doktor bg bby kt kita tu... bg dia tido gitu... confirm senyap n lena.. 😅 lps dia nyenyak.. angkat letak tempat dia tido..

baby sy start 6bulan meragam bila nak tido malam. sblum ni letak ja dia golek2 pastu tlena. skrg dia golek2 sambil nangis. lpastu tpksa la sy riba bg mnyusu smpai dia tlena lepas tu baru letak slow2. pon kdg2 dia celik lepas tu nangis2 lg.. sabo jele

1y ago

Itulah macam2 ragam kan

kalau Cara sentuhan tak jalan,Cuba sis pasangkan surah arrahman. kita ikhtiar cara lain,tapi baby ni dia punya pe'el mmg tak sama mengikut umur,kena banyak try n error

1y ago

Insyallah saya cuba

boleh cuba guna teknik 5S. kalau tak jalan juga, boleh juga buka surah2 rukyah. mungkin growth spurt.

1y ago

Buat dah 5S tapi tak jalan sebab dia akan menangis beria sangat sampai tersedu2 dengan mata tutup. Ruqyah memang pasang tapi still nangis

Baby sy mcmni. Gigi nak tumbuh tak selesa. Mungkin ambil masa sikit..

1y ago

Huhu ye laa tu. Cuba rasa dgn jari gusi dia. Kadang dah boleh rasa mcm nak keluar gigi

cek perut nya