Saya tak kuat

Hi moms . Saje lah nak share ,baby saya dah 2bulan lebih ,tapi still menangis & payah nak pujuk . Saya jadi anxiety bila fikir dia terjaga dari tidur sebab dia akan menangis . Menangis bukan sikit² tapi macam kena pukul . Sampai satu tahap saya rasa nak bagi baby saya ni dekat orang lain 😞 suami bukan tak membantu tapi suami saya pun sakit . So nak harapkan dia agak susah dengan keadaan dia . Apa perlu lagi saya buat untuk baby saya ni ? Sampai bila dia akan menangis macam ni. Saya lagi sebulan je cuti lepastu dah start kerja . Lagilah saya rasa stressed sebab kalau baby saya still menangis macam ni saya boleh bayangkan nanti bila saya dah mula bekerja saya akan jadi triple penat sebab tak cukup rehat .

5 Balas

Hi mommy. I still takda pengalaman lagi sebab belum deliver lagi but from what i read, maybe you boleh bedung time dia tidur? Untuk elakkan dia asyik rasa terkejut. Maybe boleh pasang white noise jugak untuk bantu dia tidur lena. Harap membantu mommy! You can do this 😄