Saya tak kuat

Hi moms . Saje lah nak share ,baby saya dah 2bulan lebih ,tapi still menangis & payah nak pujuk . Saya jadi anxiety bila fikir dia terjaga dari tidur sebab dia akan menangis . Menangis bukan sikit² tapi macam kena pukul . Sampai satu tahap saya rasa nak bagi baby saya ni dekat orang lain 😞 suami bukan tak membantu tapi suami saya pun sakit . So nak harapkan dia agak susah dengan keadaan dia . Apa perlu lagi saya buat untuk baby saya ni ? Sampai bila dia akan menangis macam ni. Saya lagi sebulan je cuti lepastu dah start kerja . Lagilah saya rasa stressed sebab kalau baby saya still menangis macam ni saya boleh bayangkan nanti bila saya dah mula bekerja saya akan jadi triple penat sebab tak cukup rehat .

5 Balas

klau ikut pngalaman sy dh ad 3 ank mmg kbanyakn bby yg bwah 3 bln ni kerap nangis..mmg Kita rasa stress rsa pnat x ckup tido..mcm awk cuba sntiasa pasang zikir2 ke utk bby..check perut bby kembung ke x..pampers kerap tukar..tdo mlm bedung supaya bby x mudah terjaga..mgkin bby awk jnis high demand..ap2 pun kne byk2 sabar..msa bby kecil ni je ragamnya mcm2..dh besar sikit nnti awk dh sng☺️