Baby taknak tidur

Baby saya 1 bulan 10 hari. Dah seminggu dia taknak tidur siang. Tapi menangis & merengek sebab mengantuk, tapi taknak tidur. Malam jam 10-11pm baru dia akan tidur macam biasa. Start awal pagi sampai lah jam 10/11 tu dia akan merengek & menangis. Tidur kejap kejap je. Kenapa ye? Saya dah tukar pampers, susu & tepuk dah. Tapi still taknak tidur lama macam before ni. Tolong saya, first time mom 😭

4 Balas

anak kite sama la sis 🤣 siang susah betol nak tido. kdg sejam , kdg setengah jam. kdg sekali je dia tido siang tu pon pagi kol 9. pastu nnti ank sy akn tido antara kol 4-6ptg smpai mlm kol 10, itu pon lps mndi. ank sy tido buai sis time siang, kalau x , tak maunye tido. cuba sis try tido kan ank kt bouncer ke, or buai. btw ank sy dah sebulan setengah n first mom juga.

3w ago

Agaknya sebab beralih bulan kan baby saya berubah perangai 😂 syukur malam dia tidur je.

Sama la sis my son pun mcm tu 1bulan 7hari…tapi time pagi jm7-9am tdr kemudian tdr2 Ayam sengasara smpi la jm8 pm dlm dekapan Şy baru Nak tdr …ahaha …gila penatnya n tangan pun dah kebas tapi best nya bila mlm 4jam dia tdr baru bgun Cari süsü 🤣 so ank tk tdr siang it okey janji malam dia tdr kan …

4w ago

Ahaha…ye…tk sabar bagi Baby mkn😂

maybe dia nak tido atas riba? my son dulu mcm tu lah. 3jam atas riba haha takpelah, janji dia tidur. berjam2 dodoi manual

4w ago

Haah saya buat macam tu awak. Tapi still dapat sekejap je. Btw thank you for sharing your tips 😃

ok laa , dpat tdur mlm . ank sy dari 10pm-4am tdak tdur . boleh jdi zombie maknya🤣

4w ago

Alamak, letih juga ye berjaga malam 🥲 kesian awak. Stay strong! 💪🏻