Puasa

Hi mommy. Im 12 week n 4 days pregnant. First day puasa okay je. 2nd day i dapat bertahan until 10.30am only. N today i try to puasa again. Tapi rasa pedih gila perut i. Korang pun sama ke rasa mcm tu? Perlu teruskan puasa atau berbuka je?

5 Balas

Kalau x larat, boleh berbuka. Nnt boleh ganti. Sy kali ni berpuasa, larat pula. Alhamdulillah. Tp pregnancy sebelum ni, tak larat. Doktor advise berbuka sebab sy dehydrated. Kena masuk air. So pregnancy sebelum ni cuma dpt puasa 6 hari je. Selepas tu, tak puasa since sy dehydrated.

hi mommy..sama la mcm sy 12 week 6 days..first pose sy lart second sy berbuka..now masih bertahan lg..cuma perut berbunyi kelaparan...tp semlm sy tak thn smpai megeletar..arini x..cume pedih la...sy pyn buntu samada nak buka atau x..

1st trimester sy tak galakkan berpuasa.. Sbb sy ada kes dulu sbb tak mkn pagi..

5y ago

Yer sis. I boleh puasa sampai 10am je. Tq advise.

Buka je sis. Takut membahayakan kandungan. Puasa boleh ganti ;)