Hi Mommy2 semua nk tny normal ke masa prgnant badan ada angin je..sblm ni xde pun.. Dh masuk 5w rase mcm ni.. sampai nak makan rse nk muntah sbb rase angin tu dah naik ke tekak.. Nk makan ape ye untuk kurangkan angin dlm badan..

11 Balas

Mmg tu, lambat mkn atau awal mkn,sama ja..sllu skt perut,pedih uluhati,mkn buah yg sejuk pun trus skt perut,berangin luarbiasa,kaki pun mudah kramp.Minum air sejuk pun trus senak perut dan slps seketika muntah semua

mkn sikit tpy kerap, tu tips. jgn biar perut kosong. sy pon xbole mkn byk2 tpy kerap mengulang. tpy jgn x mkn @ sekat mkn sbb terikot rse loya,kang muntah kuning 🤢

Ya puan, ada juga yang mcm tu. Perut tak sedap, pedih ulu hati, rasa banyak angin. Boleh je minum air halia. Tapi berpada lah.

normal.. sy dulu sampai nak bersalin rasa angin

Normal sis. Saya pun mcm tu masa pregnant

Minum air suam ye bnyk2

Aah.. normal

Normal tu..

Normal sis

yep normal