angin dlm badan

nk tnya ada tak mommies yg mse prgnant ni ada mslh angin yg byk dlm badan? lps mkn muntah balik sbb angin mcm tolak je mknan yg masuk.. ?even buah pn msti muntah balik..now 15weeks..igtkan dh habis dh muntah2 ni..since smlm dy start balik.. penattt? klo muntah tnpa mknan kluar angin n air yg brbuih je.. ada tips tak? tolong..

10 Balas

Sis masih alahan lagi tu.. Saye pn belom hilang alahan nye dh nk masuk 14 minggu.. Setiap kali nk makan saye minum air suam bagi perut ok dulu baru makan....saye minum air suam jugak kalau rase nk muntah...tu je cara yg boleh saye buat kalau rase nk muntah...angin dalam badan memang sentiase ade dari 6 minggu...Kadang2 rimas sangat2...

4y ago

btul tu.. rimas sgt lg2 klo angin dh naik kt kpla

Tips dia bersabar je huhu. Sbb sy 6 bulan alahan teruk. Muntah angin. Makan apa pun muntah. Baring je tkleh bangun sbb mmg tak larat. Makan lah gaviscon ke ubat muntah ke apa ke tak jalan langsung. Ni dh masuk 7 bulan angin masih ada muntah masih ada. Muntah 2 minggu sekali je tp angin hari2 adoo. Sbr jela mampu 😭

4y ago

Oh lg satu sis, pakai stokin tau! Hehe tktau lah org lain tp sy mmg pakai 24 jam stokin sbb takut masuk angin hehe

Sy kena mcm2 dr 3 bln hingga 35w. Skrg 38w dh reda sikit. Sy pi klinik swasta, dr bagi ubat angin n gastrik. Jenuh gak tukar ubat. Ubat yg ke4 baru sesuai

4y ago

mse check up hrtu ade bgtau doc psl angin n gastrik.. dy xde bg ubt pape pn.. bulan dpn rsenye kne mintak jgk la gamaknyee.. huhu

Sy g klinik mntk ubt tahan muntah n angin dkt doct bru ok..klau x sama jgk mcm sis..apa pn xleh msuk..smua kluar..muntah angin pling teruk..

4y ago

mse appointment dgn doc sy ade ckp yg sy ade angin n gastrik.. dy xde bg ubt ape2 pn.. tp nnt bulan dpn nk try mntak jgk la

Sis cuba ke klinik minta ubat untuk angin dlm badan dan tahan muntah. Apa2 pun, semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

ameen..tq sis.. nnt sy try mntak..

Sabar ea... pngorbnn seorg Ibu n istri😊... sy pon tgh mglminye.. rasa x daya dh bndn nie... tp ap bolh buat kne hdapkn je lah.

4y ago

tq sis.. smga dprmudahkn urusan kita smua.. ameen

Saya dah 39week pun still on alahan ni , tk suka angin2 ni jdi tk sedap badan em

4y ago

kann.. hrni ok sikit dr smlm.. huhu.. mcmtu lh skrg.. kdg tiber angin byk.. kdg ok plk.. tabah jela smpai branak..

Sy pn sama. 14w, tp bkn hr². Bl dh start muntah, mmg akn muntah sepanjang hr.

4y ago

Tu laa. Tkleh nk jangka.

Kita sama pelik jugk smpai bebuih2

Sis masih alah lgi kot

4y ago

haah.. kuat alah dgn bau.. n now naik kreta pn pning nk muntah lg.. huhu.. tak kemana la skrg