Taugeh

Hi mommy2 sekalian alam.. Hehe.. Nk tnya.. Boleh ke mkn taugeh time preggy? Sy batu 10weeks... Tringin mkn nasi kerabu.. Dlm tu kn ade taugeh, boleh ke mkn?

7 Balas

Elak makan yang mentah sis. Saya dinasihatkan oleh doktor elak makan sayur/ulam mentah.. dikhuatiri ada bakteria merbahaya kepada bayi dalam kandungan. Contoh mcm telur setengah masak, dikhuatiri ada salmonella..

Tak boleh makan taugeh ke sis? Sebab apa ye hihi saya masa awal pregnant dulu alahan, selera nak makan nasik kerabu. Makan je, alhamdulillah takde apa apa jadi ☺️

Sbenrnye,x elok tuk ibu pregnant mkn mknan yg blm dimsk @ separuh masak...tp sy mkn je ....hehehe...br je pas mkn laksa lemak klate...huhuhu

Penah dgr ke xboleh makan taugeh sis? Sy xtahu sbbtu sy mkn sllu sgt taugeh 😂

Jgn makan yg mentah.. makan yg taugeh yg dah dimasak..

Boleh check dlm app ni mommy.

Boleh je siz.. knp x boleh pula..

5y ago

Kalau ikutkan mentah, smua yg dlm sayur kerabu tu mentah sis.. kacang2 tu semua x masak.. jgn risau..