nak makan apa kalau tekak xde rasa

hi mommy2 nak tanya , untuk 1trimester ni nak makan lapar , tapi tekak ni xde rasa nak makan apa .. pastu x lalu pun bila nak mkn .. apa yg perlu saya buat .. makanan apa yg boleh membantu memberi khasiat dan saya x perot kosong.

15 Balas

Saya byk makan buah dgn biskut sis. Paksa2 diri nak telan walau biskut je. Sbb lapa sgt dia punya berangin perut mmg tak leh bawak bincang..

Sy 1trimester dlu pn mmg tekak xde rs lgsg tp perut lapar,sy mkn buah je n sayur2 ns mmg xlalu...tp bl dh naik 4blh lbh ni selera menjadi2 plak😅

5y ago

😂😂😂 ylaaaa... Mkn bnda berminyk rasa mual nk munth....

Sy paksa diri makan. Kunyah2 n telan. Pujuk diri dgn mkn mknn feveret kita smbil gosok perut. Nnt tau2 pinggan dah licin 🤣

masa sy 1st trim pun xde selera.mkn buah n kacang2 je..tu pun kdg muntah blik.dh naik 4month ke ats bru la okay skit2.

Sy dlu mkn kacang2 ja mcm walnut,hazel kdg ambik bubur nasi mcd kdg mkn buah..jnji susu kna mnum setiap hr..

Masa 1trimester sy makan tom yum, bubur halia,minum air limau, orange juice,buah anggur.

Mkn bubur nsi...buah2 an. Sayuran... amalkn mkn kurma..delima..or jus delima

Wajib minum susu 😊 makan buah jambu batu cmpur asamboi pun sedap

makan buah buahan / sayur.. such as tembikai ke mangga ke

Kalau sya bubur kosong/halia campur kicap bovril tu..