Tekak pahit

Assalamualaikum. Ada x mommies yg trimester pertama, telan apa jenis makanan n minuman jadi pahit tekak. Bila hidu bau masakan terutama jenis tumis terus rasa kembang tekak rasa mual nak muntah tapi tak muntah.... saya dah sampai tak tahu nak makan n minum apa skrg.... minum air kosong pun rasa pahit.... ada tips lain x? Risau kalau berterusan mcm ni...#bantusharing #advicepls

2 Balas

nk buat cmna sis. kena pksa mkn minum. mcm minum sy lebih kepada air yg masam mcm letak lemon atau sunquick.. pastu bila cek kk 11weeks sngkut kencing kotor sbb kurang minum air masak. tp bila dh masuk 15 week dh bole minum air tp sejukkkkkk jee.. xde sngkut kencing kotor

same mcm sy..nurse xboleh minum air kosg..air berperisa..air perisa pon masih muntah..last 2hri xboleh masuk ape..smlm xlrt g klinik masuk drip jew..doktor keadaab sy dh lame..g hosptl cnfrm thn wad..same la..11weeks..alahan truk smpai xboleh mkn or minum..