Paranoid Covid 19

mommy yg tgh berpantang tu ada x org dtg melawat baby ciom2 ke pegang ke musim covid ni .. ? saya paranoid lah bila nak jumpa org masa covid ni maksudnya org yg xselalu kita jumpa tiba2 datag melawat baby walupon adik bradik sedara mara ..yalah baby ni kan senang berjangkit .. mcm mana ye korang handle masa berpantang xnak bagi org luar dekat dengn kita ..

7 Balas

keluarga saya semua memang takut nk cium² pegang baby waktu covid² ni.Saya bakal bersalin sec baby jgak bulan 12 ni akk² saya dah cakap awal² kalau nak dtg diorg buat swabtest dulu kalau negetif baru dtg jenguk tu pn sblom msuk rmah kena senitizer 1 badan dulu baru masuk rmh.Tak salah kalau kita nak reminder pada visiter sebab tu anak kita,kita ada hak.Bukan marah atau tak bagi sentuh baby tapi orang yang akal panjang akan fikir keselamatan ibu dan baby tersebut😉Tegur je sis tak salah pun.Dia nak tarik muka ke apa terserah zaman covid mcmni memang kena pentingkan diri

kena ingatkan visitor utk tk terus peluk cium baby, selalu org yg berakal ni akan faham la skrg covid dan mak yg ada newborn mmg akan sensitif psl ni. klu yg buat kepala degil konon dia sihat tu then terus ambik anak, jgn bg diorg pegang. diorg nk terasa tu masalah diorg, yg penting anak tu kita tau terjaga.

3y ago

Sy rasa tk apa utk ingatkan ipar-ipar elakkan cium gomol baby. InsyaAllah diorg faham, tgh covid mcm ni dgn family sendiri pun kena hati-hati. Sy tiap kali nk balik rumah family pun mak ayah mintak buat swab test dulu, mak ayah pun buat benda yg sama. Mungkin sbb kami pernah positif jd kesedaran tu lebih tinggi.

no visitors allowed kan lg2 musim skrg ni. puan kena bersuara juga jgn biarkn je. nti org igt ok je dorg buat mcm tu which is tak ok langsung.

Ckp je terus terang dgn nada yg lembut... ikut SOP ye, tiada sentuhan

Lau sy da bgthu suami sy tak suka org sentuh2 sy dan anak

ingtkan tetamu jgn suka2 sentuh baby

lama dh ada dlm cart sy x beli2 lg