dah nak sampai due date takde tanda bengkak kaki biasa ke?

Hi mommy... tanda-tanda nak dekat due date biasa bengkak kaki kan? biasa berapa minggu nak bersalin kaki akan bengkak kan...? yg ni anak ketiga, anak pertama dan kedua kaki bengkak 3-4 minggu sebelum bersalin... yg ni due date 11hb ogos kaki xde pulak bengkak... just sakit pinggang je... mommy ada tak pengalaman kaki tak bengkak masa bersalin... tanya je mana tau ada yg berpengalaman... sebab orang² asyik tanya kaki ada bengkak? 😅

15 Balas

pengalaman 4 org ank kaki sya tak bengkak nak dekat2 bsalin tadi start bengkan dari 20 minggu me atas smp lah bsalin😁..nasib lah ada org kakinya tak bengkak pun.lain org lain badannya.pinggang sakit tu normal lah sis badan kita tak stabil kataorg tu dgn bawak perut memboyot,jalan pun dah mcm peguin🤣,duduk baring semua tak kena .nti dah lepas bsalin semua tu ilangkan lama2

sy ank ke3 kaki bengkak/edema..my b travel..ank ke4 xde..skg ank ke5 bila byk berjalan kaki bengkak...6x pengalaman pregnancy xsama..tp alhamdulillah sihat xde sakit2 lain smp bersalin..😊

Sy skrg bngkak kki dh sbuln jgk.. now dh 36 mnggu 5 hri.. tnggu jgk tnda2.. cma braxton hicks kerap je nie sejk2.. tpi owg dlu2 slalu ckp lau kki bngkak dh x lama bernk lah tu. 😅

Hehe rezki la tu kan sis xde bgkak2 kaki.. sy mmg dari anak pertama xde bgkak kaki pun, so normal jek utk sis klu xde bgkak kaki, mengandung kan lain2 pgalaman, enjoy jek.. ^^

rezeki tu takde bengkak kaki tu. saya pun sama sbb berat sebelum pregnant 43kg. sehari sebelum due berat 53kg. so naik 10kg je. memang takbengkak kaki langsung

Tak jugak. Sy bukak setakat tak bengkak kaki, tangan peha bontot pn tak gendut. 38weeks bersalinkan anak. Its normal. Ikut la badan mcm mana.

Biasa je sis, ikut orang ... sy dah nak masuk 9 bulan pun mmg dari dlu sampai sekarang takde bengkak..

Sy masa 5 bulan smpai 8 bulan bengkak.. Skrng 9 bulan dan tunggu hari xda plak bengkak..

Saya masa anak first Nk dkt due bengkak hbeh apa yg ada Tpi anak ke 2 tkde pulak

samala sis saya dah 38weeks due 8/11/2020 tapi kaki tak bengkak