Baby berak lepas minum susu

Mommy sy risau laa. .anak sy lepas bg susu j dia mesti teran2 nk berak. .1ari bpe kali tukar lampin. .sampai ontot dia naik merah da. .nk bersihkn ontot dia j dia ngis sbb pedih. Knpe ye?? Baby minum susu formula lactogen

2 Balas

Bontot merah tu rash sis...awak beli rash cream kat pharmacy..kat guardian ke atau kat watson pun ada.. cara guna tu awak letak banyak sikit...masa anak saya 1-2bulan saya tukar pampers dia sampai 6-8pcs sehari..saya tukar2 pampers..huggies gold tu ok tapi mahal sikit la...dia guna huggies gold sampai umur dia 4bulan sebabnya dia kena rash kalau dia guna huggies yang biasa2 tu..kalau lampin kain..asal basah je saya tukar.. sekarang ni anak saya guna pampers 4pcs sehari..kadang2 lebih..depends kalau dia berak ke tak la..sekaranf dia guna huggies pants yang biasa..dia dah nak masuk 6bulan dah..

5y ago

Ok sis tq tau. .isau la sbb baby first kan. .baby baru 1m 4d. .