Berak kencing baby

Hi mommies, sy nk tnye normal ke bby tk berak dlm sehri, anak sy minum susu lactogen ,kekdg susu bdn tp sy bagi susu bdn melalui botol, seblum ni sy bg susu bdn je, kencing berak dia lawas,,wrna kuning mustard tp sejak beri minum susu fm lactogen ni dia jrg berak , dlm sehri tu dia tk berak, kencing je kerap, risau jgk. 2 hri lepas dia ad berak jgk tp najis dia wrna hijau gelap n bau sgt, mcm bau longkang tu, pernh jgk dia tk berak dlm 5 hri tu, kekdg kentut jer, tupun berbau.. Bila nk tukar pampers ada najis dia melekat kt pampers tu tp mcm angin²... Bby baru sebulan 13 hri. #firstmom

2 Balas

taik dia berak mcm mna? risau susu xsesuai je sis. sbb smpai 5 hari x berak tu merisaukan. anak sya ada juga jdi mcm tu, sllu berak kerap bila tukr susu fm ke dutch baby taik berketul ketul sembelit dan x selalu mcm sblum dia mnum susu dutch baby. bila saya stop susu dutch baby, kembali ke susu fm yg asal dia mnum sblum ni, bru okay. berak pon kerap, sehari skli atau 2kali. taik pon lembut balik. baby yg susu fm kena berak kerap skurgnya 2 kali shri brbanding baby yg susu badan

1y ago

taik dia tu tk keras, lembut je colour hijau gelap. dia tk deh meragam, cumanya dia kerap kentut.Tp ada org ckp tk jadi mslh klu bby tk berak dlm dlm 5 hri tu, janji tk meragam. tk thu lh sis

Bby xperlu poo hari2 pun, selagi dia tak meragam & kerap kentut. Klu ada mixed fm, normal klu poo dia warna hijau-kuning.