Baby lambat berak umur 2 bulan lebih

Okey ke kalau baby baru 2 bulan lebih dia tak berak sampai nak masuk 6 hari...dia lebih kuat susu sy berbanding susu botol..susu botol pn 2 kali sehari..itu pn kalau habis...sbb risau arx..tpi baby sy kuat kencing dan kuat kentut...kalau susu formula lactogen minggu lepas strt tukar..mula2 dia minum susu dutch lady ok je...disbbkan dgr kata mentua² so sy tukar

1 Balas

kenapa la dgr ckp org sis? bukan senang mau dpt susu yg sesuai dgn baby. kalau suda ngam minum susu ducth baby,jgn la tukar susu lg. kecuali ada masalah lain barulah tukar. bawa baby ke klinik jumpa doc,nanti doc akan bagitau kalau ada masalah. lain kali,mau bertegas kalau berkaitan dgn anak. ibu itu sendiri lbh tau keadaan anak drpd org lain,walau suami sendiri. mcm baby sy,awal2 minum lactogen. bils sembelit,sy tukar susu. minum dupro baru ok berak baby.

12mo ago

ya sis. bila.dah serasi susu dgn baby,jgn tukar lg. kalau banyak duit boleh la pilih2 susu mahal yg byk jual di pasaran. tp kadang2 susu mahal pun tak menjamin baby serasi atau tidak