hilang selera makan

hi mommy semua.. sy pregnant 8minggu.. tapi saya hilang selera makan.. sy lapar sgt tp x lalu nk mkn pape.. kalau mkn pon dua kali suap je pastu stop. klo x mkn plak sy pning2 rasa nk pitam. nk mkn plk x lalu mkn.. x tau nk buat mcmne.. blh share kn ape2 tips x utk ade selera mkn.. tq sume.

16 Balas

Kalau saya dulu makan buah je.

Cuba try mkn buah²an sist🤗

5y ago

Boleh...sy pon slalu buah anggur ang pisang...hhhe

Mcm tu la sis..awl2 preggy..sis try mkn pe yg sis lalu nk mkn..cth..buah..bubur..oat..nestum..mkn sikit2 je..tp kerap..jgn xmkn langsung..sian bby

5y ago

tu la sis... mkn biskut sekeping lalu la...

Sama. Kadang2 lapar sgt kesian dkt baby. Nmpak semua makanan loya. Lg2 biskut. Tpi paksa juga mkan sbb kenangkan baby dlm perut ni lapar. Makan kemam lama2 bru telan 🤣 Kdg2 rasaaa kelakar nk melayan bdn. First time. Kdg2 rasa rimas kdg2 lucu. Semoga baby sihat2 shajaaaaa

5y ago

betul tu... sy tgk ape2 sume x lalu... sedankn mknn fevret sy pon sy blh x lalu.. paksa mkn pon sbb ksian kt bby.. klo mkn pape tu mesti suku pon blom tentu lg abis.. sy pon first bby so x penah ade pengalaman sblm ni..

Try mkn buah buahan.. Tembikai, pisang, oren.. Nestum, roti cracker.. Sya itu jer yg dpt msok..

5y ago

ok..thank u sis...

Normal bg awal2 pregnant , klu x lalu mkn berat cube cari yg sis blh telan, sy masa awl2 memang x lalu mkn yg berat2 yg blh telan buah2an jerrr , tanya org keliling dia org kata xpa janji ada makanan msok tp paksa jgk mkn brat walaupon sket tkot xda tenaga

5y ago

ok.. thank u sis...