Selera makan

Hi mommies, saya nk tanya, 1st trimester nie mmg takde selera nk mkn ke. saya baru dlm 7 weeks. x lalu sgt nk mkn.

7 Balas

depends. ada orang elok je. saya pun tak lalu nak makan. lagi2 bila benda tu kita yang masak. tambah pula dengan deria bau yang terlebih sensitif sekarang ni. last2 lepas makan nasi petang tu japgi malam minta suami masakkan sosej lah burger lah. tak tahu lah yg tak sihat tu yg buat selera ke sebab orang yg buatkan jadi selera 😅

Saya pun sama macam tu, lapar tapi tak lalu nak makan, hidung sensitif sangat. Berat pun dah turun, dah laa saya jenis yang susah nak gain weight. Sekarang ni senang² je berat turun. Kadang terfikir, baby okay ke kalau kita tak makan secukupnya ? Risau kan ?Semoga ibu² semua berjaya mengharungi fasa first trimester ni.

saya pun sama sis. ni prgnnt anak ke2. dlu masa ank pertama ok je. xde rasa mcm ni pun. yg kali ni mmg x lalu nk mkn. tp mmg kena paksa mkn. kalau tak lapar. 🤧 be strong sis.

Saya pom sme.. Kalau makan nasi terus nk muntah.. Now boleh mkan makanan yg berkuah je.. Macam mee kuah bihun atau kuew tiaw.. Laparrr tapi hurmm

Samalah tak lalu nak makan kalau tak saya lah terpaling kuat makan. Saya tak lalu nak makan nasi 😭

aah xlalu Makan. kena cri mknan yg bole masuk. mcm sy suka Makan roti je

Saya pon tngh alami sis ... kdg beli luar pn xslera