Tiada selera makan

Hi mommy semua. Macam mana nak atasi masalah kurang selera makan ya. Pregnant 7weeks. Saya memang tak selera nak makan nasi. Just makan roti, krismis, epal macamtu jea.

10 Balas

Hi there. Hmm kne makan taw utk dapat baby tembam hehe. Okay, boleh try makan Vitamin B. Go to the pharmacy Watson or Guardian Or Caring or mane2, beli Blackmores B Complex. Boleh improve selera makan insya-Allah. Tapi bau dy kurg best. So, Kalau tak suke, tutup hidung and telan dgn air k? ☺️

Kena sabar la sis... Nnti dh 3bulan Insyaallah ok la... Dlu sy pn mcm tu.. Tp brsabar jala.. Smpai 3 bulan (atas pd owg jgk la).. Alhamdulillah selera mkn dasyat betol😅

sy pun 7w jgak..selera mkn sy kdg ok kdg x..tp sampai skrg mmg x leh mkn nasi..sy mkn bihun goreng je..kalau time xde selera tu,sy byk minum air putih je..

Awal2 mmg cmtu sis..normal...klu x try mkn bubur nsi..jnji perut xkosg...

Sama la sis.. Hilang terus selera mkn.. Dgn tak larat n letih nya... 😩

Makan makanan yang puan selera. Western ke.. sikit2..

Sabar lepas 3bln pasti dah mut mkn lgi Tu hari Pun saye mcm tu hampir 3 bln tak sentuh nasi dengan lauk...sya cm mkn roti.. Klo d paksa mkn pasti Muntah Jadi sabar ya Bun buat buah hati

Sama la kita. Smpai kena drip msuk air sbb asyik muntah je. Badan dehydrated.

saya pun sama ..roti je yang masuk selera

Saya pun macam tu dulu, makan apa semua tak boleh. Sampai berat turun mendadak. Sampai kandungan 5 bulan baru ok. Ada try makan bubur atau mi pasta?

5y ago

Saya sampai suspect gastrik. 😅 Paksa makan pun memang tak boleh. Nak tak nak, kena cuba setiap satu menu yang masuk tekak. Dari nasi, mi, pasta, bubur dll.