Tak lalu makan nasi

nak tanya, i baru 7weeks tak selera makan nasik langsung,asyik mual termuntah kalau makan nasik, lalu makan roti dan buah je, ada suggestion makanan yg naikkan selera tak? i takut effect baby kalau tak makan🥲

1 Balas

trimester pertama ni yg penting ialah folic acid. makan je apa pun yg berkhasiat yg kena pada tekak, takda masalah. kena cuba sendiri apa yg sesuai dengan selera. saya sendiri pun mmg makan buah dgn minum susu je banyak masa trimester pertama. baby ok je sihat sampai bersalin

3mo ago

okay,terima kasih