Hilang selera makan

Boleh tak cadangkan makanan yang kenyang selain nasi? Saya 7 weeks, tak boleh nk telan nasi. Tapi lapar, sampai rasa nak pitam. Makan buah epal je skrgni. Roti pun paksa telan walaupun tk kene dgn selera.

5 Balas

Kena try n error. Pada saya tekak mmg nasi tak ngam awalnya. Tapi saya makan tu paksa jgk asalkan bukan saya yg masak. 🤣 kalau saya yg masak, pakat tak makan lah hahah. Ganti dgn buah pun boleh. Minum susu. Saya pun paksa2 telan roti gandum. Kalau tak , mmg lapar. Nanti masuk angin, lagi saya rasa terseksa. Awak try je makan any spageti, roti pelbagai jenis, biskut2, buah2. Janji perut tak kosong. Makan sikit2 tapi kerap. Jangan makan sekali byk. Nanti loya

Saya tgh alami skrg ni, last week tidur tak lena lepastu panas sampai berpeluh je tiap malam. This week selera makan tak ada sangat tapi perut terasa lapar. Nak taknak paksa juga makan kalau tak nanti risau sakit lain pula dtg

same here sis..sy pun today ngam 7 weeks..semua benda tak lalu makan..klau nk makan nasi, skrg suka mkn dengan benda manis, contoh butter prawn..tiba2 berselera..then tiba2 suka mkn mee..maybe depends dengan badan sis juga..

Try & error. Macam saya selera makan pasta, noodles, bihun, seafood (udang, sotong), telur. Sayur buah semua okay. Nasi, ayam, ikan, takboleh bau, tengok pun nak termuntah 🥲

samalah sis perut lapar sgt tp apa pun tak blh masuk rasa mual , mungkin blh mkn lauk dgn sayur shj tayah makan nasik.