Please choose!!!

Hi mommy, saya nak minta pendapat dari mommy semua. Saya sekarang tengah pregnant dalam 8 week. Tapi baby takada heartbeat. So doctor ada bagi pilihan nak operation or biar jatuh. Cuma sekarang nie saya langsung takada rasa sakit apa apa. Please mommy tolong jawab...

18 Balas

sepanjang pengalaman sy mengandung 3x,tanpa keguguran,sy akan biar dulu kandungan sehingga 9w. bila lambat period,sy buat upt. dah tau double line,sy tunggu 7-9w baru inform nurse kk utk buat appt. kandungan yg skrg sy buka buku pink 9w,nurse buat skli lg upt. 12w ke atas baru doc scan. sy tak pernah scan awal di klinik swasta utk elakkan benda mcm ni la. takut bila scan awal sgt tak nampak heartbeat. Alhamdulillah,semua kehamilan sy dipermudahkan. sis tunggu sampai 10w ke atas baru scan balik. mudah²an ada rezeki sis pregnant

sbr Dan tawakal,ada tu sis.jgn trus buat kptsan trburu2.and jgn prcaya sgt kt 1 doc je.lgpun mmg kbykn Dr klinik swasta sllu assume awl2 mcmtu.pdhal Bru je lg kndungan.sy mase2 awl2 tawu pregnant sy sbr je xg scan pun mane2 klinik,sy dpt trkh bukak buku pink dah dkt 10weeks mse tu,bile doc scan da cntik je bby dlm kntung.heartbeat pun da kuat dgr alhamdulillah.skrg da 31weeks.alhamdulillah tawakal sis.serahkn semua pd Allah.truskan mkn acid folid.in shaa Allah

saranan sy baik sis tunggu dulu 1-3 minggu..mna taw kot2 masih ada rezeki..sbb ada setengah org ovulate lmbt 8w xnmpk heartbeat lg 9w ke atas bru ada..sbb xsemua org sama waktu ovulate..mcm sy awal2 taw pregnant 3w-6w scan xnampak apa2 pun kantung pun xde..masuk 7w4d alhamdulillah smua nmpak,kantung+janin+heartbeat.. skrg tggu masa je nie😊 smoga ada rezeki utk sis

2y ago

yaa betul setuju ...better tunggu dulu

Tunggu lg dlm 2 - 3 minggu sis. Sy first scan 8 weeks blm ada baby. Lepas tu scan lg 2 minggu baru nampak baby dan heartbeat. Kekadang dia lambat sbb period tak teratur n kekadang kita lambat ovulate.

tunggu dlu.. skiranya trjadi kguguran biarkan jatuh sdiri tak perlu operation D&C tu... skiranya tak gugur harapnya nmpak heartbeat.... Mudahan² ada dan tiada mudharat🤲🏽🤲🏽aamiin

tunggu dulu. bedrest betol2. mkn makanan berkhasiat. ambik vitamin. mana taw ada rezeki. mcm saya pun 10week baru nampak baby n heartbeat.. rehat betol2. jgn stress ok

sy ikut scan 2 mggu lpas dh 7week.. dh scan atas bwah.. mmg xnmpk hearbeat.. mggu ni scan pn still 7 week.. skrg bleading tp skit xdk.. normal cm biasa..

tunngu sja sis.. insyaallah dlm 2 mggu lgi ad la tu heartbeat.. semogaa ada rezeki utk sis .. sabar sja dlu sis ..

8w xde heartbeat lagi normal je. tgu lagi 2w or 3w pegi repeat scan balik. ade org 12w bru ade heartbeat.

better tunggu sis .. sya 11w bru nampak janin dgn heartbeat .. yg penting folid acid jgn miss