Buku pink

Hi mommy, nak tnye siapa yg ad pengalaman buka buku pink lambat? Yg buka buku dlm 13mgu keatas? Okey tak? Doctor atau nurse kk bising tak? Sy tk dpt nak pergi buka buku lg dsbbkan morning sickness trlampau teruk, selalu cepat gelap mata kalau duduk lama2 tgk org ramai atau berdiri lama bt sesuatu & muntah2. Selera makan jgn ckp lah mmg tkde. Lauk ke ap tkde sentuh langsung kecuali sayur. Kdg mkn nasi gn kuah kosong je utk bg ad jugak tenaga. .

15 Balas

sebaiknya minta teman suami atau org yg terdekat , jgn lmbat buka buku kerana nurse dn doctor risaukan keadaan bayi kita kerana belum ketahui jikalau bby kita kenapa² 🤭 buka buku 3 cepat kerana dctor dn nurse nak pastikan juga keadaan c ibu jikalau hb rendah , darah tinggi , kncing manis dan lain² . jikalau ibu ada masalah akan kemungkinan bayi juga turut mghadapi masalah 😔 kuatkan semangat utk bayi anda

Kalau masih alahan better jgn buka buku dulu. Sy pernah buka buku masa alahan. Sampai2 klinik kena beratur pulak. Org lain beratur berdiri sy beratur duduk sampai rasa nak pitam dah. Yg penting awk call klinik dulu tanya ubat apa awk perlu start makan dan set appointment pilih waktu yg awk selesa sikit. Kalau lambat lg jgn lupa buat scan juga kdg2 di swasta untk pantau baby

boleh call kk dulu ckp keadaan sis. sbb skrg pun takda buat buku dgn walk in. mmg bila kita dtg tu dia akan bg tarikh lain. so rasanya takda masalah kalau kk area sis tu ramai, mmg kdg lanjut sampai 13-14w baru buka buku. apapun cuba call dulu ya. atau minta waris pergi kk utk tanya sbb kdg call tak berangkat.

saya mngndung ini buka buku pink kndungn 7bulan,ats faktor duduk oversea,tahun ni balik sbb nk bersalin kt Malaysia.. Alhamdulillah nurse ok xbising..klu ada sebab yg munasabah insyaA nurse ok@boleh call klinik tanya mngkin nurse ada cadgn lain YG boleh di terima dan di dah mklm keadaan Kita .ampun maaf

sy bkk masa 11w tu pn nurse kata lewat hehe. tp xpa. awak cuba call or walk in tnya dulu kkia...nk buat mcm mana dh 13w. xleh nk patah balik .bgtau keadaan awak ..tp kalau awak gtau selalu gelap mata tu, risau jg tu...cpt2 pergi ya

Kalau tak silap saya paling lewat 12w..mcm saya aritu call booking tarikh ms 10w..buat buku masa 11w..minggu depan terus mnum air gula. Sebab sy takde alahan. Lagipun preggy dah berumur. Nurse risau takut gdm ke ape ke

Biasanya call je kk… appointment tu blh set bila2 nak buka bagitau je nurse tu keadaan semasa kita. Lagipun dia bukan harini call kk esok dah kena dtng buka buku pink dah. Slalu berminggu juga kena tunggu.

saya buat buku pink xsilap 14-15w kot... dpt tarikh awal tp sbb keluar masuk hospital, lambat buka... call klinik ckp terlepas tarikh, dapat tarikh baru... bw surat discharge,nurse doc xbising...

sebelum buka buku awk cl dulu kk buat appointment. saya pon buka minggu 14, Alhmdulilah kk tak marah. Awk blh cerita keadaan kesihatan awak, insyallah kk paham. saya pon haritu sbb alahan teruk.

saya hari tu buka buku 18weeks.biasalh mrh2 tu adatlh sbb nurse rsu kndngn kita.xpi sblm tu kena tlfn kk dlu sbb nk set appoinment.jgn lupa bt scan sekli utk tgk kandungan kita mcm mn