Buka buku pink kk lambat

Hi mommies. Ada tak yg buka buku pink swasta sbb nk branak kt swasta tapi ttb kene tolak kerajaan so dorang suruh buka buku pink kk. Tapi now dh 22wks. Mesti kene bising kan dengan nurse??? 😔😔😔 ada yang buka buku pink lmbat tak??? #ingintahu #firstmom

4 Balas

Maksud awak, tak boleh di swasta sbb swasta advise kena buka buku pink di kerajaan? 22 weeks, never too late lah. Daripada awak sesakkan fikiran dgn nurse bising, baik awak call je KK buat appointment utk dpt kan pemeriksaan segera ke atas diri awak dan kandungan yg tak buat cek up awal tu. Baru tau hamil ke?

12mo ago

Oh gitu. Ikut lah mana2 yg terbaik.

Kalau da buka buku di swasta then kena rujuk ke kk utk f/up biasanya nurse/doc kk x bising sbb sume dokumen penting eg rekod kumpulan darah,saringan hiv sume da ade dr swasta. Jadi pihak KK hanya continue penjagaan / perawatan susulan shj ..

As long as dah ade buku pink rasanya kk tade masalah… diorg boleh tgk dari situ record awak … unless klau awak memg bukak buku kk/swasta lambat ☺️

Kenapa tetiberrrr kena tolak pi kerajaan?

12mo ago

Saya syak ada risiko kehamilan atau prosedur swasta tu tak nak ambil risiko as bb kandungan yg dah masuk 2nd trimister kot? Kita tunggu TT jawab. Sy pun nak tau juga.