gemuk

Mommy. Mintak maaf kalau ap yg sy cakap ni mengada. Saya sebenarnya stress sangat. Sy skrg tgh pregnant. Sy ni mmg jenis badan berisi. So bila pregnant berat sy naik. Dari berisi sy dh jadi gemok. Sy stay dgn mil sy n dia slalu cakap pasal badan sy. Sy tgh pregnant tpi dia dh cakap lepas bersalin nanti sy kena kurus. Jgn gemok2 tak cantik nanti mcm badan anak dh 4 5 org? sy jadi stress. Sy jadi tkut klau badan sy lagi gemok. Sy rasa mcm taknak makan tapi fkirkan anak sy ni. Sy kena makan. Dia slalu cakap2 pasal org lain yg gemok?? dia slalu cakap kalau laki cari lain kalau dah tak cantik lps bersalin? sy sampai fkir bukan2 dekat husband sy? parent sy tak pernah cakap pasal bdan kurus ke gemok ke. Org lain gemok kurus pon tak pernah mak ayah sy cakap apa apa. Tpi bila sy stay dgn mil saya, dia slalu sentuh pasal gemok. Sy stress sampai tahap nak suruh je husband sy pegi kawin dgn prempuan yg body2 lentik seksi semua. Tolong la mommy. Bagi semngat dekat sy.??

23 Balas

Ayooooh buat apa pula awak stres kasihan baby tau Klw husband awak tak ckap apa2 biarlah .. Saya dulu berat badan seblm hamil anak pertama berat badan saya 48 saja tapi masa hamil sampai 84kg sampai dokter suruh saya diet masa tu suami cakap tak apa badan kamu gemuk sebang ada anak d dlm perut masa tu saya pun sedih nampak badan besar sangat.. Tapi setelah lahir selama 3 bulan saya kembali seperti semula lagi apa lagi klw baby tak mau tidur mlm kita letih d buatnya .. Tapi semua itu indah masa mereka sudah besar2.. Jdtak payah awak stres karena cakapan mertua