Bayi Menangis Bila Bangun Tidur

Hi mommy. Bayi saya 4 bulan tp kerap menangis tiap kali terjaga dari tido. Pastu kadang2 tido tak lena. Tido sekejap je. Ada tips tak nak bg anak tido lena lps tuh tak menangis tiap kali bgn tido

5 Balas

sy bedungkan anak sy smpai 5 bulan. kalau x bedung anak sy cpt terkejut & selalu terjaga.. sebelum tidur tukar pampers baru, sapu minyak telon siap2 bagi baby kentut, susukan dia smpai kenyang. kalu anak sy bgn pun dia cuma nak susu lps tu tidur balik.