Bayi Menangis Bila Bangun Tidur

Hi mommy. Bayi saya 4 bulan tp kerap menangis tiap kali terjaga dari tido. Pastu kadang2 tido tak lena. Tido sekejap je. Ada tips tak nak bg anak tido lena lps tuh tak menangis tiap kali bgn tido

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

baby sy pula 5 bulan, kalau bangun mlm dia menangis nak susu lepas bagi susu dia tdo balik , baby ni menangis kdng dia haus tapi xdpt nak tahan mengantuk tu ,tu yg meragam bila bagi susu dia terus menangis sebab baby pun pdi marah kalau terganggu tdo nya,,. baby sy ni kena pastikan dia tdo 2 jam , cthnya dia bangun jam 9 am sy akan pastikan dia tdo balik jm 12 am selepas Mandi , den bgitu lah seterusnya , sebab kalau baby cukup tdo nmpk mcm cergas Dan kurang meragam keculi nak susu ....

Baca lagi
1y ago

baby sy pun sama mcm tu.. plg lama pun tido malam 3jam then bangun nangis nak susu..lepas bagi susu tido semula. now dh masuk 6bln masih macam tu. sepanjang malam kadang2 sampai 4 kali bangun nangis nak susu... normal ke mcm tu mommies?