Bayi Menangis Bila Bangun Tidur

Hi mommy. Bayi saya 4 bulan tp kerap menangis tiap kali terjaga dari tido. Pastu kadang2 tido tak lena. Tido sekejap je. Ada tips tak nak bg anak tido lena lps tuh tak menangis tiap kali bgn tido

5 Balas

tdorkn ank smpai lena...nk bg fasa deep sleep mkn masa 1/2 smpai 1 jam tgk ank..kmudian letak utk dibedung...In Shaa ALLAH dy akn tdo lena...& jgn lupa psgkn bunyi white sound stiap kali dia tdo( boleh google).. & kalau baby suka buaian..silakan...itu cara tdo yg betul..seriously sgt berkesan