Tidur bayi 2bulan

Salam semua ..sy nak tanya bayi 2bulan klu tidur siang mmg xlama ke ? Anak sy klu tidur siang sekejap sgt ,paling lama 30-45min lepas tu dia akan terjaga dan menangis ..tp malam dia tido lama dan lena,cuma bgn utk menyusu je tp lepas tu dia senang tidur balik..cuma siang hari je ,dia xlena sgt dan tidur tak lama..normal ke mcm tu ?

13 Balas

Sama la ngan baby saya..siang sangat susah nak lena..kalau tidur pun tidur2 ayam,kalau lepas puting akan tdo la paling2 sejam..risau juga takut dia x ckup tdo untuk membesar,tapi malam setakat nie mmg dia tdo betul and just jaga untuk susu sekejap

11mo ago

betul .mcm ni la baby sy ,sy pun risau,org kata baby ni membesar dgn tidur yg cukup..

Anak kita sama sis sy bru 45 hri..siang payah nak tidur.. kadang2 sy smpai stress sbb dia xnak tido..malam dia tidur lena smpai ke subuh x hirau dah bunyi bom pn..cuma merengek nak susu atau lampin bocor jer..

11mo ago

betul tu mcm ni la anak sy.. risau siang dia tidur kjap sgt ,takot dia overtired je

sama.. anak sy malam bangun utk susu je lepas tu tidur semula.. selalu malam pkul 9-10 sy dah ttup lampu.. pasang lampu kecik je.. so mngkin dia dah tahu siang dan malam.. siang tidur tak berapa lena..

Baby saya sama dengan awak..it’s normal since baby nap boleh dalam 30mins ke 1 jam so don’t worry mummy, at least malam dia tidoq lama kita pun boleh tidoq lebih sikit hehe

bukan bby susah tidur.tp dia sdg napping tu mommies (20-40min)normal tu. Dan mlm kang baru dia tidur lebih lama 2-3jam.klu bgun sama ada nak susu atau pampers penuh

terbalik pulak dgn baby sy.. kalau baby saya siang tido bkn main lena bising mcm mana pn x bangun.... malam bunyi tutup suis lampu pn boleh terjaga.. hahaha

11mo ago

eee sama la siss. siangg lena betull. nk kejut mandi ptg pun payahhh. tapi mlm susah nawww nk tidooo. kena mengamuk dulu baru dia tido

Sama lah dgn baby saya. Rasanya normal je kot ek? Haha saya first mom jugak. Asalkan baby tidur banyak waktu malam okay laa

sama ank sy sebulan lebih klau mlm tdo lama bgun mnyusu je klau siang susah betul nk bagi tdo klau tdo pun 30 mnit mcmtu .

Sama mcm baby sy, kalau malam dia memang akan tido lama tp kalau siang tido kejap2 jerr

11mo ago

betul

Sama macam baby saya. Chill chill.