Duphaston(ubat kuatkan rahim)

Hi...mommies,sy pregnant 4 weeks, Dr nasihat suruh mkn duphaston sehari 2 Kali untuk kuatkan rahim Ada tak sesiapa dpt mkn ubat ni pada awal kehamilan??

42 Balas

Saranan saya makan laa sis dah doktor suggestkan . Mungkin mencegah drpd awal lebih baik . Takut kedepan kita taktau . Saya kongsi sedikit . Mungkin lain orang lain badan reflex dan rezeki mereka , kawan saya pregnant 3 bulan . Doktor suggest makan ubat dia tak makan ya sebab tiada bleeding atau spotting turun , makan asid folic seperti biasa . And bukan rezeki dia . Kemudian pregnant lagi dia tak makan jugak ubat , endup 6 bulan bukan rezeki dia lagi . Depan saya dia tunjuk sekali fresh blood turun , kebetulan saya dgn dia masuk ER waktu yg sama . Setiap kali checkup dia cakap makan padahal tak dan menyesal tak dgr amal doktor pesan .