Ubat duphaston

Hi mommies bulan 7 sy dnc & sy buat first checkup smlm kandungan 5minggu tp doc x suggest mkn ubat kuatkan rahim. Soalan sy ape yg menyebabkan kandungan gugur buat kali kedua ya? Sbb x mkn ubat duphaston ke?

1 Balas

Sebab chromosome tak sempurna. Maksudnya ada kecacatan dkt sperma yg menyebabkan growth janin berhenti & bdn reject. Benda ni tak ada kaitan dgn ubat. Sy gugur sblm2 ni xpernah ambil ubt tu even dktr suggest. Alhamdulillah bby sihat dh 4 bulan.

2y ago

Alhmdulillah lega dgr thankyou ❤️