Berat Sebelum & Selepas Bersalin

Hi Mommies! Siapa sini maintain je berat badan selepas bersalin???‍♀️ Apa rahsia ya? Hehe boleh bagi tips sekali ? Jom kongsi dengan kami berat ada sebelum dan selepas bersalin di ruangan komen!

Berat Sebelum & Selepas Bersalin
79 Balas

1st 37kg - 54kg lepas bersalin 40kg 2st 40kg - 64kg lepas bersalin 42kg Skrg 42kg. Hehe pantang makan betul2 masa 44 hari berpantang. Lagipun saya jenis makan lauk sama je 44hari pantang. Sup sawi + lobak Putih dan ikan selar bakar. Takde lauk lain.

Sebelum brsalin 43 Mngandung berat bdn sye 55 Selepas bersalin 46 Alhamdulillah..tp mybe memang jnis mcm tu..adik bradik sye laps brslin sume kurus smula..berat kmbali sblm brslin.. Mkn tu sekadarnya..tu tips dri sye.

sebelum hamil 119kg diagnosed PCOS turunkan sampai 106kg berjaya hamil 106kg terkini hamil 6 minggu 104kg alhamdulillah.. xcube untuk turunkan berat lagi.. tapi risau kompilasi penyakit2 semase hamil..

Sebelum : 50kg Selepas : 40kg merandun je naik 10kg, lepas bersalin back to normal 😔. kita memang jenis susah naik berat..teringin nak badan naik skit😭.makan mcm saka dah..haha..lagi2 menyusu😩

-Anak first- Before pregnent :- 42kg Tgah pregnent(9bulan) :- 48kg After pregnent :- 43kg -Anak kedua- Before pregnent:- 40kg Tgah pregnent(now6bulan++) :- 46.15kg After pregnent :-BELOM TAHU 😂

Buat buku pink : 53kg Sebelum bersalin :64kg Selepas bersalin : 54kg Now ank 1y6m susah nk turun 😑 igt nak turunkan lg sbb ibu rendah 😂😆 lagi tgh pkp ne Allahu byk dugaan asyikk mkn saja.

1st 39kg-55kg slps bersalin 40kg 2nd 40kg-60kg slps bersalin 42kg 3rd 42kg-60kg slps bersalin 42kg 4th 42kg-59kg slps bersalin 45kg 5th 48kg-64kg slps bersalin 54kg 1st-4th fully bf..5th fully fm

Yg kelakar masa sebelum pregnant yg sulung s50,dah pregnant 76 ,sebelum lahir kan bby 96 dah bersalin 76 balik..la ni pregnant balik berat jadi 92..baru je 11 mggu...angin je doktor🤣🤣🤣

Nak cerita pjg, yg ni dah kandungan ke 6...sebelum mengandung 59kg - 60kg. Sekarang tgh mengandung 7 bln berat sekarang dlm 68.8 kg. Lepas bersalin tak tahu la berat berapa nanti...😅

Sblum pregnant 56kg Dah pregnant 53kg Trun berat sbb ad alahan msa mula2 pregnant hritu, Sush nk mkn and asyk nk muntah... And second check up KK berat sya 52kg Trun lgi 😭😭