Berat Sebelum & Selepas Bersalin

Hi Mommies! Siapa sini maintain je berat badan selepas bersalin???‍♀️ Apa rahsia ya? Hehe boleh bagi tips sekali ? Jom kongsi dengan kami berat ada sebelum dan selepas bersalin di ruangan komen!

Berat Sebelum & Selepas Bersalin
79 Balas

Sebelum hamil: 52kg, semasa hamil: 65kg, sekarang: 47kg. Utk 3kali kehamilan. Rahsia sy, metabolisme badan tinggi. Cara makan, sy makan apa sy suka dan bila2 sy mahu. 😄

Anak pertama: Sebelum mengandung : 58kg Mengandung/bersalin : 68kg Lepas bersalin (menyusu) : 51kg-53kg Stop menyusu : 57-60kg Anak kedua : baru 6 weeks : 61kg 😅

Saya kene marah ngn doctor berat naik mendadak , mula 58kg now baru 31 minggu dah 78kg , nk kata makan tak lah banyk , ke sebab saya minum susu banyak kali ,

Sebelum : 48 Skrang : 60 Lepas bersalin x tau lagi, tengah tunggu masa ? Minta doa harap2 Allah bgi mudah, sehat smua sampai bersalin 😇🤲🤲🤲

Sebelum mengandung.. 50 kg Berat masa mengandung.. 63.6kg. Lepas bersalin.. 54.7kg.. Mengandung ank kedua... 17 minggu... 54.7kg.. Ta naik..

Sebelum : 39kg hamil : 54kg 3bulan slpas brsalin : 39kg 🤦🏻‍♀️ ni tngah mngandung anak ke3 harap lepas bersalin lemak kekal 😌

Sblum pregnant - 70kg Semasa pregnant - 83kg Selepas pregnant - 71kg Sedih tgok berat sndiri, tk smpat nk kurus sblum pregnant aritu😭

Sya selalu bila lepas pregnand balik semula 50kg tak pernah tak balik 😂 so tak risau lah nak naik brpa pun nanti dok turun sendiri

Masa buka buku pink= 60kg Masa sblm bslin = 71kg selepas bslin = 55kg dan berusaha nak trun lg😍😘 usia bby = 1 bulan 1 hari

Berat badan sangat menurun sampai ada yg cakap mcm org sakit.. 😔 mcm mana eh nk tmbah berat badan? Baby full bf dgn saya..