Berat Si Kecil Ketika Lahir

Hi ibu-ibu sayang ? Ingat lagi tak berat si kecil anda semasa lahir? Admin punya berat masa lahir dulu 3.2kg ? Ada yang sama ke dengan bayi comel ibu-ibu hehe Jom kongsi dengan kami dan pengguna berat si kecil di ruangan komen! Nak kongsi gambar pun okay!

Berat Si Kecil Ketika Lahir
1256 Balas

anak no 1. 2.5 36 week prem baby anak no 2. 1.6 28 week prem baby anak no 3. 2.4 35 week 4 day prem baby anak no 4. 1.9 35 week baby prem anak no 5. 2.1 36 week baby prem anak no 6. 2.37 36week6 day baby prem anak no 7. still in my tummy..but ready to deliver..coz have contraction..

3.25kg 3.0kg 3.2kg 3.06kg 3.95kg

Saya delivered awal sebab leaking, on 37weeks of pregnancy. Induce ubat dan drip. Selama 4 hours dekat LB. Berat baby 2.4kg sahaja. So far, baby sihat, takde masalah, walaupun lahir on 37weeks. Delivered dekat private, after 24hours,terus discharge.

Anak pertama Girls 2.34kg dibedah Anak kedua boys 2.64kg normal Dan ank ketiga belum tahu sebab tengah tunggu tanda2 bersalin coz bru 37week 1day.. Doakan harap berjalan dengan lancar persalinan saya🙏😇

Baby sy Ada masalah kurang berat..last scan 28 weeks baru 900 gram...sedihnya rasa,skrg warded sbb pre eclamsia sekali..doakan sy dan baby selamat dan baik2 saja..mgkn akan bersalin awal

1y ago

puan dh bersln kn 3 thun lalu..berat bby mse lhir brpe puan?bole share

anak pertama : 2.9kg anak kedua : 3.35kg alhamdulillah dua² bersalin secara normal🤗 . skrg ni nak stop dlu,biar covid19 cepat hilang baru plan balik bila nak ade baby lagi☺️

Anak mama 2.47kg je, 38weeks. Tapi alhamdulillah hidung, mata baby semua sempurna. Ni lah sebab masa preggy kita kena makan makanan berkhasiat, supaya anak pun sihat 💙

Anak 1 : 3.0kg (L) Anak 2 : 3.4kg (P) Anak 3 : 3.3kg (L) Anak 4 : 3.3kg (L) Alhamdulillah semua normal. Sekarang tgh tgu hri utk kelahiran yg ke 5.

1)2.9kg (kandungan 36minggu dh dilahirkan) 2)2.53kg (kandungan 36minggu dh dilahirkan) 3)3.3kg (kandungan 40minggu3hari dilahirkan) 4)edd mac 2021

Anak first laki..3.67kg Second laki 3.4kg Third laki 3.0kg Four pempuan 3.57kg.. Five in sha Allah Bulan 9.. Alhamdulillah semua normal