Lawatan nurse ke rumah lepas bersalin

Hi mommies,nak tanya selalu kalau nurse datang rumah dia akan check apa je? Sebab saya selalu dorang cuma check bp je,tinggi rahim ke luka ke haramm dorang nak check tapi dalam buku kemain tulis macam macam. Ada tak ibu ibu lain yang kena macam ni? Bukan apa macam saya bersalin kali pertama ni mesti risau kalau rahim tu tak okay ke jahitan terbuka ke so dorang jela yang boleh tengokkan tapi dorang macam tak kisah je,buat pun muka terpaksa.

7 Balas

Sy nurse akn dtg dr kita klua hspital smpai la hari ke 10..lpastu hari ke 15 n hari ke 20..nurse akn check perut,bp,tgk luka,tnye berak ke tak dn check baby lpastu check ad demam ke tak..byk la yg nurse tnye

Pengalaman sy klau nurse dtg cek kt rumah dieorg akn amik bp, tekan2 perot untuk cek kite ade rse sakit tak kt perot, cek keadaan baby kuning tak, tnye psl kncing/ berak bby & ibu ok tak..mcm2 la..

Selaluye depa akan cek tekanan Sarah.. cek bawah Kita tgk ok k tidak jahitan Kita tu.. baby kuning.. tgk mata Kita Dan tetek Kita bengkak k edok.. nmpk sgt nurse tu tx buat keje. Blh complain

Pgalaman sy , dh 2kli bersalin, Setiap kali berpantang.. Misi dtg direct smpai 20ari..Dia akan cek kita n bby, kt miss v pun misi check..mse sy keguguran ank ke3 pun misi dtg check sy jugak..

Aik? Tak check? Pelik nya. Saya sepanjang nurse datang rumah, semua check. Luka setiap kali datang dia akan check. Macam macam dia akan tanya, berak ok ke tak, baby menyusu ok ke tak

sy smpai skg nurse x lawat2 umah lg haritu kata nak dtg tp tggu punya tggu xde pun .. skg ni tggal tggu masa je nak beranak xde juga dtg2 hihihi

5y ago

Nnti bersalin bru drg dtg sis.....

Sy sejak bsalin czer 15/12 haritu smpi lani nurse xdek dtg umh..ckp nk dtg x dtg2...smpi luke ad infection trus ke hosp...