Kahwin duda anak 2

Kahwin dengan duda anak 2 tak semudah yang kita sangkakan. Baru2 kawin dulu saya okey rapat dengan dorang. Sampaikan saya anggap dorang macam anak sendiri. Saya manjakan dorang. Tapi sekarang semuanya berubah sejak saya ada anak sendiri. Lagi2 sekarang saya pregnant anak kedua. Dan baru2 ni saya pernah tegur sikap dorang berdua. Bergaduh bertumbuk bising2 depan saya.depan ayah dye. Mungkin terlalu berani saya tegur marah dorang. Ayah dorang macam sedih tak boleh terima perbuatan saya. Selepas kejadian tu dye pernah cakap. "Kalau boleh janganlah keras sangat dengan dorang. Nanti dorang takut dengan awak. Saya sendiri pun takde marah dorang macam awak buat. Dorang datang sekali sekala biarlah dorang nak melasak. " Sejak dari tu.. Saya jadi geram. Saya terpaksa diam. Kadang saya rasa malas lagi nak layan karenah dorang. Rasa macam tak suka dorang datang rumah kami. Sekarang saya pregnant saya cepat penat dan stress. Tak larat nak layan dorang sambut dorang. Layan acuh tak acuh. Kadang saya rasa tak tahan. Rasa nak giveup dalam perkahwinan ni.. Ada tak yang senasib dengan saya?? Kalau ada sudi share pengalaman korang kahwin dengan duda anak 2 ni. Macam mana korang bertahan. Kongsikan kata2 semangat untuk saya.. #maaf berterabur sikit susunan cerita saya.

2 Balas

Kita sama..tp sy lg teruk kot..sebab sy bela dieowg dr kecik sbb mak dieowg tak nak bela..dr 1 year kawen smpai skrg ank sy pon 2 dah mcm2 jd..ikutkan tak mampu nak bertahan tp suami kuat nak bertahan..blh dikatakan sy ngn suami bergaduh sbb dieowg je..jarang sgt sbb bnde lain..dr kck sy jge mcm ank sndiri tp makin besar makin biadap dieowg dgn sy..apa yg sy buat skrg cuma diamkan diri..biarlah..sy dh penat dan sy pon dah tak nak ambil tau psl dieowg..sy pernah depression teruk dan sy pon dh terus trng ngn suami sy x blh lg tahan..tahap dieowg bergaduh dua beradik pon teruk smpai bertumbuk sepak terajang smua..sy biar je..sbb apa..sbb kalau sy bersuara bnda akn jd punca gaduh kami suami isteri..jd diam dan anggap dieowg x wujud lg sng..focus besarkan ank2 sy je..sy smpai pk kenapa sy nk beria sgt pk prngai,pljrn dieowg sdgkan mak dieowg sndiri tak ambik kisah n ambik tau pon..Biarla org nak ckp apa,yg penting sy dh focus kt ank2 sy dan x depress dah..tabah,sabar je kunci utk bertahan selain ank2..stay strong sis.

If saya, saya lari masuk bilik telefon polis suruh dtg segera ckp ada org bergaduh dalam rumah bertumbuk etc tak boleh kawal. Saya rasa takut sangat, terancam & tak tenteram dalam rumah sendiri. Jgn beritahu ada suami sbb nnt polis ingat boleh settle sendiri sbb ayahnya pun biarkan je anak berperangai tak elok. Biar polis dtg bagi amaran & nasihat supaya perangai diorg tak terlampau-lampau sgt sampai cedera/maut. Saya tak peduli suami kata apa janji saya rasa selamat. Suami sepatutnya melindungi isteri & keluarga bukan biarkan sahaja.