luka jahitan

salam dan hi mommies semua, saya nak tanya selalunya berapa lama ya tempoh masa untuk luka jahitan sembuh sepenuhnya bagi bersalin secara normal? saya punya luka kena gunting dengan doktor sebab baby vacuum, sekarang dah hari ke 18, saya masih terasa pedih2 sikit macam tak selesa dekat tempat jahitan lagi2 kalau waktu duduk tu tak betul tak pun waktu nak bangun atau nak duduk. saya tak berani nak tengok sendiri, masa nurse datang saya suruh nurse check kan, nurse cakap jahitan ok cantik tapi saya rasa macam tak kena je. bila agaknya benang nak reput dan kulit bercantum semula macam biasa ya, saya nak bergerak bebas huhu

1 Balas

kalau sis nk cepat baik amalkan rendam dgn air garam takpun air dettol , pedih mmg pedih tp cepat pulih ..