Tangguh buka buku pink sebab pkp

Salam semua, tadi saya pegi kkia nak bukak buku pink. Tapi nurse kat situ kata buat masa ni memang dorang takda buat pembukaan buku pink sebab pkp. Kalau nak buat kena kandungan 3 bulan ke atas takpun kena tunggu pkp habis baru boleh buat. Nak tanya kkia tempat lain pun sama ke macam ni? ?

39 Balas

Maybe lps kes covid meningkat ni kot sis. Sbb pg td pun sy ada try call kk nak tampal gigi yg dah lama sakit ni. Skrg pun diorang tak buat servis tampal & scaling buat sementara ni sbb kes covid tgh naik. Diorang terpaksa renovate bilik. Utk confirm kan semula, nt sis try call kk tu balik & minta appointment terus utk bkk buku pink. Skrg dah tak boleh walk-in, apa2 kena call dulu sebelum dtg

untuk kes cam ni jika puan risau baik puan pergi ke klinik swasta untuk membuka buku dulu,then sampai waktunya baru ke klinik kerajaan jika begitu,baby tu perlu cek ok ke tak...lebih2 lgi fist baby .

wassalam.... sis tunggu kandungan 3bulan ke atas sis... sebab sejak covid naik balik nie, depa ketat sikit lah... kalau boleh sis jaga diri ya...moga semua nya baik2...

Saya buka buku pink masa 5 weeks sbb anak first, kena bebel pulak dgn nurse "apasal datang lambat" pelik kadang2.. Sekejap gitu sekejap gini 😅

Mcm saya dah 16 minggu baru buat buku pink.. Itu pun kena buat appointment dulu nnt dia bagi tarikh disebabkan pkp.. 😊 😊 😊

sy dtg masa 8 weeks...nurse buat kn je.. nape nk kena tangguh tu... xbleh mcm tu..risau ape2 jadi nt..kn penting buku pink tu..

4y ago

sy dkt melaka sis.. Xde pn sy call ke ape..sy terus pegi je buat..cuma xberapa lengkap sgt sbb ada dokumen xpotostat...kedai pn ttop.. tp tetep nurse tu buatkn..

Buka buku pink mmg 3 bln ke atas..kat swasta pun sama...that y nurse tangguh2 kan dlu tu..tp akan bg dare utk g buka jg nnti kan

3y ago

maaf mencelah usia kandungan sy 6 Minggu hari tu , x boleh ke hospital kerajaan sbp pkp@pkpb@zonmerah,sy ke klinik swasta Dr . beri sy buka buku

Kalau klinik tu ckp gitu, pergi je check up dkt klinik swasta buat sementara wktu. Cukup 3 bulan, pegi kk buka buku.😉

Waalaikumussalam, lain tempat lain kot sis. Kk di tempat saya okay je buka buku pink, appointment dan check up masa pkp

Tempat saya pun macam ni. Dah 12 weeks ke atas baru dorang terima. Last 2 days baru bukak buku pink. Dah 15 weeks.

4y ago

Subang jaya