Rempah Masakan Anda

Hi Mommies! Bila memasak ni tak sah kalau takde rempah, betul tak? ? Haa, mana antara rempah di bawah ini yang anda tidak boleh kalau ia tiada?? Jom jom kongsikan jawapan anda dengan kami dan pengguna lain di ruangan komen, OK!

Rempah Masakan Anda
83 Balas

semua kecuali buah pala.. jarang pakai buah pala kecuali kalau yg ada dlm serbuk rempah

Semua di atas sy guna utk masakan, tiada di atas tidak lengkap masakan dan rempah ye

semua penting.. tapi kalau sruh pilih salah satu..rasanya kunyit kot😂

kunyit dan halia..yg lain2 tu tengok apa nak d masak baru beli

semua di atas..stiap kali msk sy mmg memerluknnya😉✌🏻

Semua di atas..sokmo gune tuk masakan..😂😂✌

bunga lawang..kulit kayu manis..cengkih . serai..

Semua ada..tapi yg selalu d guna Kunyit dan Halia

Semua Seperti diatas kecuali buah pala

bunga lawang,cengkih,halia,serai