Mabuk Hamil Trimester Ke Berapa?

Hi Mommies! Siapa dekat sini pernah alami mabuk hamil semasa mengandung? ? Haa, trimester ke berapa anda mula alaminya??? Jom kongsikan dengan kami dan pengguna lain jawapan juga pendapat anda di ruangan komen, OK!

Mabuk Hamil Trimester Ke Berapa?
589 Balas

Trimester kedua.. Sbb masa trimester pertama tu mmg x tahu langsung yg diri sendiri pregnant.. 😅 Masuk 18weeks tu, tiba2 tak boleh bau org menumis masakkan kat dapur, tak boleh bau aircond, tak boleh bau asap rokok vape semua tu and mcm2 lagi lah.. Pastu jadi mual loya muntah and kerap kencing semua tu, terus terfikir eh pregnant ke.. Bila pergi check waktu 18weeks tu sah positif and terus buka buku.. Alhamdulillah skrg dh 36w4d.. Doakan saya selamat bersalin ya semua x lama lagi je ni.. Hehehe...

Trimester pertama saya mengalami mabuk yg sangat teruk. Alergik pada banyak pekara. Pengalaman saya trimester pertama adalah cabaran yg sgt berat sbb hormon badan saya berubah secara drastik. Mual2, pening kepala, kurang selera makan. Kadang2 nak keluar rumah pon malas. Asyik nak tidur aje sepanjang hari. Selepas masuk trimester kedua dan ketiga. Syukur saya kurang mabuk2. Masuk trimester ketiga saya dh boleh rasa pegerakan bayi dlm kandungan 😊💕

Anak 1st -lelaki- trimester ke2 hanya 2minggu jer kne Anak 2nd -perempuan- Dri trimester 1 sampai ke trimester 3 mabuk,mual,muntah.. Bayi dh lahir 31jan2021 bru ni bru hilang semua mabuk,muntah,mual,pening,sakit2 urat semua hilang.. Ada kata mgandung anak perempuan mmg mcm tu...tpi saya pon x percaya sgt

Masih mabuk sebelah malam... Siang dah tak mabuk cuma loya2..Dulu all day mabuk xsedap badan.. Skrg 11w5d.. Moga masuk 12w.. Semuanye hilang 🤲AMIN tak sabar nak makan mcm biase.. Semoga semua ibu2 kuat semngat.. Kite kene GO FOR IT 💪

4y ago

Saya pun mabuk mlm...Siang ok jer

Alhamdulillah.. Skg bru msuk 14mggu 1hari alahan tu makin kurg.. Sebelum ni.. Alahan teruk sgt.. Start tau ja hamil smpi la 13mggu tu teruk sgt.. Semua serba xbole lalu.. Segala bau,mkn mnum aduhai la.. Bersabar ja la.. Skg beransur baik..

1st trimester . Teruk sangat sampai minum air pun tak boleh . Mesti muntah balik . Last last kena warded satu malam sebab kena kencing kotor . Tak pasal pasal masuk 7 bag air 😅😅 Alhamdulillah sekarang dah okay sikit

Ya Allah ada ramai geng rupenye.. Sy sedar pregnant msa 2 weeks hingga skng 9 weeks sy msih lg muntah2 lembik tebaring je. Sbln xbekerja.. Minum air pun muntah blk. 4kg turun berat bdn.. Smoga cptla berakhir alahan ni..

Skrg 15 weeks. Masih teruk alahan. Muntah xkira masa. Asal ada bau yg xmasuk akn trs muntah masa tu juga. Masih xda selera makan. Berat pun susut. Doa semoga akn alahan ni akn berakhir.

Trimester prtma.. Truk gak alah.. Brkurung dlm blik je.. Msk n bau org memamsak pon xblh.. 😅 Alhamdulillah now dh msuk trimester kdua ni xde dh alah2.. Kje nk mkn je.. Hihi..

Alhamdulillah mabuk xtruk sgt.. just slere mkn yg xde time 1st trimester tu.. skrg da 3rd trimeseter ad la jgk muntah2 tu pun 1,2 kali je kdang2 xmuntah lngsung.. 😊