scan 8week 6day.. ikut tarikh period 10week 6 day

hari ni repeat scan tok tngok heartbeat.. sbb yg lpas scan agak sukar nak nmpak.. n still kecik.. bila hari ni scan pun xnmpak dngan jelas.. tp ade kantung n janin doktor kata.. scan pun ukuran mmbesar.. tp doktor xdpt nak check heartbeat.. doktor suggest tok buat scan vagina.. ade x sesiapa yg ade pengalaman mcm ni.. baby ok x.. doktor ckp ade kemungkinan kandungan xjadi.. sbb xjelas nak scan dan tarikh edd lari 2minggu.. sedih juga bila doktor ckp mcm tu.. ni kandungan ke-3.. yg 1st gugur masa 8week.. yg kedua Alhamdulillah dh nak masuk 3tahun..

2 Balas

Allahu.. saya semalam scan 6w. Tapi sonographer kata tak nampak pape lagi, rahim je menebal. Mungkin baru nak jadi. Semoga baby kita semua baik2 je 😢

4mo ago

Ouh. Jadi sis sekarang dah week berapa?

Sis doc ada bagi tarikh lagi tak utk repeat scan? Lepas tu ada tak spotting or bleeding ke

4mo ago

Actually sy dah 3 kali gugur. Taktahu punca apa. Sebab kes sy ni sy ada refer ke hospital utk further checkup and doctor diagnos sy normal. Semua test sy buat kecuali chromosome test. And result semua normal. Sy just anggap takde rezeki sy. Mudahan tahun nii rezeki sy utk timang cahaya mata ada and dipermudahkan. InshaAllah