Risau jntung blom nmpak

Maaf ,sy nk tnye spe2 pernah alami mcm sy,6w scan swasta nmpak jntung klip2,7w scan kk nmpak lg jntung klip2 tu tp xdngar jugak,tp sy try scan swasta lg sbb nk sngt dengar jntung baby,tp doc gtau xnmpak jntung tapi saiz baby makin mmbesar,cume jntung xnmpak..#1stBabyAfter4yrs

Risau jntung blom nmpak
12 Balas

Hm pelik jugak jantung dh nampak kelip2 tapi tak ada bunyi. Mcm pngalaman sy scan baru ni dgn klinik rsat, dr akan cari jantung baby. Lepastu dr tekan apa tah kat mesin baru keluar sound jantung baby tu. Myb kecik lg tu sis. Tunggu besar sikit baru boleh dgr. Mcm sy scan 8w baru dgr

2y ago

6w tu klip2 kcik sngt lg doc kte xleh nk dengr.. sy kne repeat scan utk knfem trikh due kt kk lg

ada certain org 9weeks baru dgr jantung,kelip2 tu should be heart beart..kadang tgok kepakaran org yg jalankan ultrasound jugak,walaupun dia doktor x semestinya dia pandai..paling baik repeat scan dgn sonographer..mudahan rezeki awk ye sis..take care.

Sye pnh cmni. .g scan bnyk kli, dri kk smpai swasta. .tp bkn rezki sye, bby ggur jgk. .doc ckp sbb sye selalu sgt g scan pdhal bby bru bpe mnggu, knon tak boleh scan bnyk kli, x bgus tuk bby. .kne mrh. .da lar ggur kne mrh lgi. .sakit hti. huhu

2y ago

Allah..sabar ye sis..xde kaitan pun ultrasound dgn gugur..Ultrasound mmg selamat buat la beribu kali pun..doctor tu elok kene buku dgn ruas baru padan muka.

Pengalaman 7 tahun lepas pakar kata 9 weeks ke atas br boleh nmpk & dgr jelas heart beat… sy br check positif 7 week, so nk tgu 2 more week untuk check klinik. InShaAllah mommy keep a positive mindset ya.. ❤️ #3rdbabyafter7years

2y ago

yeke...baik si..trima kasih,moge Allh mudhkn urusn sis

kalau dah nampak kelip2 tu in shaa Allah baik2 je. sy scan 6w dah nampak jantung kelip2 tp doktor kata better jangan dengar jantung dulu sbb kita pressure jantung dia kalau struggle nak cuba dengar

2y ago

aamin..insyaAllah...trima kasih ..moge Allah mudhkn urusan sis

Scan kk mmg takkan dengar tapi pelik kalau scan luar tak nampak jantung. In shaa Allah takde ape la kot. Try gi scan klinik lain ye

2y ago

Yeke? Harap takde ape2 laa. Tapi baby makin membesar, in shaa Allah semuanya okay 🥰

td kt kk pn scan jugk pkai tvs tu,tetap xnmpk...pstu normal ke kalau kuar spotting coklat lpas scan tvs?sikit2 n kjp ade kjap xde

2y ago

sye dlu pun scan xdgr heart beat. scan ikut atas n bwh sama je. dh 9-10minggu mcm tu bru dpt dgr jantung baby. bnykkan bed rest sis. smoga sis n baby kuat..

Sama mcm sy bulan 10 haritu. Dr ckp sbb kecik lg. Dlm weeks ke 9-10 baru nmpak jelas. InsyaAllah ada tu. Moga dipermudahkan 🥰

2y ago

hrap2 mcm tu la sis..insyaAllah..aamin..

cuba klinik lain lagi sis inshallah tiada apa2 smoga baby membesar dengan sihat Aamiin

2y ago

g kk sbb mmg app kk..sbb nk knfem trikh due,tp xdpt jugk kne repeat lg 2mnggu plk..insyaAllah aamin..moge Allah angkat doa sis..trima ksih sis

Sy mcm ni jgk… Nak masuk 8w baru betul2 nampak n dgr degupan jantung baby..