Bleeding

Tengah g jln2 kt mall smlm, pastu sggah cowboy plak.. Ttiba sakit perut n ad bleeding.. G klinik nk scan tp doc ckp xkn nmpak ap2 lg bru 9w++.. Doc ckp normal klu xberpanjangan, klu bleeding makin teruk atau sakit perut lg suh pegi je hospital, scan ikut bawah, Lgpn bleeding xpenuh pad pn.. Pmbntu klinik pn bgtau klu scan pn xnmpak lg,.. So sy blik je.. Skrg ad kuar spotting je skit2.. Rseny perlu ke sy g scn atau tggu je dlu smpai 11/12w bru g scan

17 Balas

9w pttnya dah boleh nampak dah sis, sy bleeding dulu waktu 7w, terus g PAC @ emergency hospital. Bawak buku pink tu. Doc masukkan muncung itik tu untuk pastikan takde pendarahan luar rahim. Then doc pakar buat TVS scan, scan dari bawah. Alhamdulillah baby okay, nampak heartbeat baby. sy bleeding tak bnyk, tak pakai pad pun. tp keluar ketul² darah tu. Lepas tu doc on Duphaston selama 2minggu dan kena follow up pakar.

9w dah boleh nampak kantung. kalau klinik kata takde apa2. g hosp bhg emergency. ada drah banyak kat pad tangkap gambar. kadang nak explain susah sbb tak tahu punca ,warna dan sebagainya. doc mesti nak tengok punya. snap dan tunjuk kat doc. ! sbb kita pun punca darah keluar juga.

Pergi kecemasan hospital sis jgn g klinik. Adik sy pon mcm tu mula mula ngandung dia kelua darah dia g hospital. Dokto bg ubt kuat rahim. Then 16w jalan jalan kat kedai eco balik ada kelua darah lg dia g hospital. Terus rujuk pakar. Scan tgk uri kat bawah

Sis, lebih baik pergi cek kat klinik lain sis ... Sebab 9w dah nampak dah sis .. Semoga Allah permudahkan segala urusan sis, Allahumma Aamiin 🌹

Selalunya 8 weeks dah nampak, so boleh je pegi scan and jgn tunggu lama lama kalau boleh mintak advise doctor nak ubat kuatkan rahim

9 weeks dah boleh nampak kantung sis. Doktor mane tu kata normal bleeding. Tanda-tanda bahaya tu sis. Semoga urusan sis dipermudahkan ya.

4y ago

Tula.. Sy g klinik swasta.. Dorg xde alat scan ikut bwah.. Tu y dorg suruh g hospital je.. Xdelah ckp normal bleeding..tp sb darah xbyak pn.. Xpenuh 1pad.. Doc dh pesan kalau bleeding lg terus g hspital je.. Alhmdulillah xde pape.. Bby sy dh 15w dh😊

Better g klinik lain sis.. Rasenya 9w dh boleh nmpk.. Dulu sy mula2 tau pregnant pon sbb doc scan masa tu 8w.. Nmpk dh ada kantung..

Terus g hospital sis..pglman sy g hospital, doc scan ats bawah lepas tue doc bg ubat kuat rahim & bgi tarikh lain utk jmpa pakar..

4y ago

Duphaston

sy pn penah bleeding masa 6w. tp pegi scan alhamdulillah semua ok. kalau bleeding berterusan nanti pergi check semula sis.

Sis.. 9week sya dlu dh nmpk kantung nmpk jantung dh.. Bkk bku pn dh.. Msa bkk bku 9week bby dh bntuk kacang..