Hi

Hello mommies. Skdr btya, normal ke ibu pregnant selalu over thinking? Contoh ny risau dgn keadaan bby dlm perut. Slagi x lahir, slgi tu tertya2 cmna la agakny baby sy.. Sihat ke x.. Sempurna ke x.. Camna nak avoid fkiran cmni?

2 Balas

Hi Puan. Normal puan. Kalau boleh kurangkan baca atau tengok perkara perkara yang melibatkan kehamilan yang negatif ya. Kerana itu boleh jadi salah satu punca untuk ibu over thinking. Bila nak fikir negative je, cuba puan banyak kan buka ayat Al quran dan tenangkan hati dgan berzikir. InsyaAllah lama lama akan hilang😊

Normal.sis