mohon pencerahan

macam mana nak hilangkan fikiran negatif semasa pregnant.. contoh kalau fikir satu2 bende tu, mesti fikir sangat3.. saya naik stress.. contoh fikir pasal baby dlm perut.. nanti die lahir sempurna ke x.. dan sebagainya.. tolong.. saya tengah buntu nak tenangkan fikiran ?

2 Balas

Memang time preggy emosi dia teruk sikit. Sis kena pandai kawal. Kenan kat baby nanti. Lagipun apa yang sis cakap tu satu doa tau. Luahkan kat suami or orang terdekat. Pasal baby tu takyah la pening2 pk benda yang tak jadi pon. Doa baik2 asal baby sihat, aktif dalam tu syukur dah. Takperlu pk jauh tu. Buat sakit kepala sendiri je. Baby dah besar ni, sis kena selalu sembang dgn dia, doa baik2 kat dia, cakap baik2 kat dia. Dia dengar, dia paham apa yang sis cakap & sis rasa jugak. Kalau sis -ve je, dia akan bagi feedback yang -ve jugak nanti. Lagi stress kan. So, sis happy2 je supaya baby kat dalam tu happy, sihat, & aktif. Give him/her a good vibes okay. 🥰

5y ago

Hehe itu la best. Takyah gi jauh2. Ambik angin laut hilang masalah kejap 😊

Cerciter dgn suami.. Suami sebaik² pndgr. Lps luah tu kita pkir yg elok².. Yg positive.. Mcm suami sya. Dia akn ckp jgn stresskn diri sndri.. Doa yg baik².. 😊

5y ago

ok sis..terima kasih atas nasihat, saya akn buat mcm sis suruh tu.. letih dah otak ni asyik fikir negatif je..x larat dah otak ni.. nasihat sis sangat membantu saya.. terima kasih banyak2 sis