hi mommies

sy pregnant 8w nak tnya klu kluar darah tu normal x?n biasa ny brpa lama darah tu kluar? sy baby 1st,so xda pengalaman

12 Balas

Sy miscarriage ms 8wk. Masa 2 ingat spot bleeding biasa je & pg hospital pun lmbt skali hr ke 3 bleeding truk Dr. x sempat nk bg ubat kuat rahim baby dh xde. Now Alhamdulillah sy pregnant 7wk ade jg spot bleeding & cpt2 pg hospital Dr. bg ubat kuat rahim for 7 day Alhamdulillah ok now.

5y ago

msa sis spot bleeding 7 weeks tu brp lma bleeding?

masa sy 8w mmg ada gk drh. doktor advice jln slow2 n avoid buat aktivt yg lasak n kasar n laju dan seangkaran dgnnya.mmg bykkan bedrest dan kawal stress anda...fikir yg positif saja.. InsyaAllah.. okay.. now sy dh lepas 9W alhamdulillah okay lg..

Sy bleeding masa pregy ank ke2& 3...ms first bleding mmg gabra.. Terus gi kecemasan.. Antara faktor bleding uri rendah.. Bila bleding lg hamil ke3..xrisau sgt.. Tetapi ttp kn pg hsptl..

5y ago

Tu la. Dr pun dah pesan and kena kurangkan outstation.

Nurse ada bgtau kalau ada darah keluar terus g emergency.. Saya pn mcm tu juga masa 9-10w.. Doc tulis kat kertas keguguran terancam.. Syukur skrg dh ok.

Dulu sy pnh kluar darah sikit n refer pd doct,,doct tnye mlm td ade bsama suami x,,klu ade tu mmg pnyebabnye,,hati2 bsama diawal kandungan,,jgn kasar2

Doc ckp x normal.. Better pergi klinik atau hospital atau k.k berdekatan.. Sy 8weeks hanya keluar spotting coklat sikit.. Terus pergi klinik..

Sis..pls pgi klinik . It's not normal. Saya 8 weeks now ..tiada spotting atau bleeding. Doctor saya cakap kalau ada mesti pgi clinic

Doc and nurse cakap tak normal. kena gi hosp atau klinik terus walaupun bleeding hanya spotting sikit je.

Masa sis tahu ada keluar darah tu ..ada sakit pape tak ?

Lebih baik terus pergi chek dokter