Apakah buah kegemaran ibu semasa hamil?

Hello Mommies semua! Mommies tahukan buah-buahan memainkan peranan penting untuk ibu hamil. Tapi kena pantau juga jumlah pengambilannya! Dalam banyak-banyak buah, buah apa yang mommies suka masa hamil ni? Jom kongsikan di ruang komen!

Apakah buah kegemaran ibu semasa hamil?
119 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

semua buah dalam list ni ada saya makan masa hamil🥰..contoh kalau minggu ni husband belikan buah pear . minggu depan stok buah epal.. kemudian nnti dia belikan avacado.. minggu lagi satu plum atau mangga dan buah oren...nanti dia akan rotate bnda yg sm evry week termasuk la berry dan strawberry...bila demam dia akan beli singo pear korea yg besar tu dia akan rebus buat style mcm org korea buat bila waktu demam makan buah singo pear.. alhamdulillah nnti cpt demam reduce..❤️

Baca lagi

suka semua tapi bila pregnant kali ni tak berani ambil buah yg masam masam sebab pedih perut . lepastu kali ni kena gdm pula kenalah makan buah tu berpada pada 😔 saya ada soalan , untuk yg ada gdm kami boleh makan buah apa tapi pada masa yang sama boleh control gula ? 🙂

sejauh ni..smue buah dimkn.yg x dimkn cuma bush beri Jew..sbb agak susah didpt.lain Jenis buah..smue licin dimkn😂😂 hampir tiap siank n mlm mkn buah²an✌️

semua boleh je mkn...tp yg pelik bila mkn buah mangga ok je,klu minum jus mangga dia keluar blk🤭🤭

buah mangga dn tembikai.. bila tgk mangga mcm waaa mcm emas je tgk suka sangat dgn mangga.

TapFluencer

tembikai.. mmg plg byk makan tembikai.. second buah naga..

2mo ago

Air ketuban banyak sgt tak sis?

dari awal mengandung hingga sekarang 13 week hanya makan buah je - epal merah, pisang, tembikai dan oren.

Buah mangga mkn mesti ada sambal mangga🥲 kalau nda makan, teda selera mkn & mula la beair mulut🥲

suka sngt makan longan, masa x lalu makan trimester pertama... longan je boleh selera lalu kat tekak

VIP Member

Takda yg fav lagi setakat ni.. tengok makanan pun tak lalu huhu

1mo ago

Sama la. Dh 6 bulan. Jrg makan buah😢 xselera mcm sayur.