Apakah buah kegemaran ibu semasa hamil?

Hello Mommies semua! Mommies tahukan buah-buahan memainkan peranan penting untuk ibu hamil. Tapi kena pantau juga jumlah pengambilannya! Dalam banyak-banyak buah, buah apa yang mommies suka masa hamil ni? Jom kongsikan di ruang komen!

Apakah buah kegemaran ibu semasa hamil?
148 Balas

semua buah dalam list ni ada saya makan masa hamil🥰..contoh kalau minggu ni husband belikan buah pear . minggu depan stok buah epal.. kemudian nnti dia belikan avacado.. minggu lagi satu plum atau mangga dan buah oren...nanti dia akan rotate bnda yg sm evry week termasuk la berry dan strawberry...bila demam dia akan beli singo pear korea yg besar tu dia akan rebus buat style mcm org korea buat bila waktu demam makan buah singo pear.. alhamdulillah nnti cpt demam reduce..❤️

suka semua tapi bila pregnant kali ni tak berani ambil buah yg masam masam sebab pedih perut . lepastu kali ni kena gdm pula kenalah makan buah tu berpada pada 😔 saya ada soalan , untuk yg ada gdm kami boleh makan buah apa tapi pada masa yang sama boleh control gula ? 🙂

Tembikai,jambu batu,betik,pisang,kurma,epel,buah pear,delima & dragon fruit akan bergilir2 mkn dan buah wajib untuk bertukar 2 minggu sekali ..yg penting tiap hari kena mkn 2 jenis buah utk sneking time.🥰😍😍

sejauh ni..smue buah dimkn.yg x dimkn cuma bush beri Jew..sbb agak susah didpt.lain Jenis buah..smue licin dimkn😂😂 hampir tiap siank n mlm mkn buah²an✌️

semua boleh je mkn...tp yg pelik bila mkn buah mangga ok je,klu minum jus mangga dia keluar blk🤭🤭

semua jenis buah suka dan boleh makan. Buah lah satunya2 sumber bila x lalu mkn masa 1st trimester. Berat pun smpi turun 6kg.

Masa pregnant ni sangat suka mangga dgn buah oren. kalau boleh hari2 nak makan. jambu batu pun mmg fav sejak kecik lagi.

buah mangga dn tembikai.. bila tgk mangga mcm waaa mcm emas je tgk suka sangat dgn mangga.

jambu batu 🤭😋😋😋 rasa tringin pula awal pgi mcm ni apabila disebut 😂😂😂😂😂 26weeks pregnancy

tembikai.. mmg plg byk makan tembikai.. second buah naga..

2y ago

jambu air,tembikai..mangga