minta sokongan

Hello mommies sekalian.. nk minta sokongan mental.. anak saya nk masuk 9 bulan.. skrg ni byk sgt ragam dia.. kdg2 tak mau tidur siang, kdg2 asyik mengamuk, tidur nk mengempeng.. mlm2 pun bangun 2 ke 3 kali.. saya working mom jd kdg2 tu rasa stress sgt sbb penat.. saya perlukan support mommies semua ?

10 Balas

9bulan tu bby dlm fasa nk brmain bnyk dri tido sis . klau bby boy biase mmg kuat gayut . klau girl tngok pd bby . kne mtk tolg suami tenang kn bby skli sis . kdg dy bkn nk gayut tpi dy nk ajk mak dy brmain . ank prtama sy pon mcm tu dlu mse bby . nt da lme2 dy blaja sndri tido mlm . mmg dy msih main mlm2 . kdg kul 3pagi pon blom tntu mau tido . sy biase mati kn je lmpu semua dn tdk lyn dy . tpi tido2 ayam la . lame2 dy bosan dy tido sndri . jgn aja sgt dy gayut bila dy start merengek . dy merengek tu blom tntu tnde dy nk netek tpi tnde dy nk ajk mak dy main . sis bole cube lyn dy dlu sblm msok tido . brdiri kn dy . buat dy ketawe . lps tu bru bg dy susu . saba ye sis . mmg mcm ragam bby2 ni .

5y ago

Tulah ank saya boy.. suami ada tlg tp waktu mlm anak mmg cari saya nk gayut.. huhu tq sis

Sma la sis, anak sy bru 2bulan lebih. Kkdg tu sy menangis skli dgn dia klu dia xhenti2. Mcm2 cara sy pujuk dia, main lagu, main lullaby, pasang la baby white noise smpai berdesing telinga sy dgr bunyi tu. Sometimes sja cara2 tu bkesan

5y ago

Kdg2 tu kite yg menangis skali 😢

Sy klu dh penat sgt mmg tdo mati.. Anak nangis pon buat dek.. Suami yg urus.. 😂😂 kdg tu sy bg susu pon xsedar bile sy selak.. Bgn pg suami bgtau anak nangis mami bg susu semua.. Br tau.. Haha.. Melampau punye tdo😂😂

5y ago

Huhu saya risau anak jatuh katil je.. lali2 pun pegang kaki dia

normal sis.. kdg dia nak pndai sesuatu jgak. bykkn istigfar.. zikir doa mnta Allah bg kkuatan lalui. in sha Allah smua akn brlalu dgn mrindui detik2 ni bila ank da smakin mmbesar. rajin bawa ank bckp..pujuk.. ❤

be strong ya sis😊😊 masa ni memang perangai anak hyperactive semacam... memang kena kuat mental dan fizikal.. selalunya anak hyperactive ni dy cerdik.. Dan besar nanti mesti rindu moment² ni.. ☺️☺️

Masa anak kecil dr dlm pntang sy tdur dlm gelap,smpai besar bila mlm dia xpnah bgon kecuali nk susu,xselesa dia bgon..klo x dak apa2 tdoq mlm mcm org dewasa..

Sabar ya sis. Tak lama pun fasa ni. Nanti anak dah lagi besar, kita pulak rindu dia, nak ngempeng nak manja dgn kita :')

5y ago

Tq sis.. saya pun cuba positive pikir mcm tu

Sama lah... Mcm anak saya.. Kna tabah ok

Wow mencabar.. semoga bnyk bsabar..

5y ago

Tq sis

Dah makin lasak