anak susah tidur

sy nak meluah… anak saya dh 7 bulan, dia susah sgt nk tidur kalau tidur pon tidur2 ayam… dia tidur mlm yg lama tu pon kdg2 pg pkul 6/7 dh bgn dh… dia tidur malam lewat kdg2 boleh ke pkul 1 mcm tu… dia dengar apa sikit trus bangun… klau siang dlm tghhari mcm tu sy baru nk lelap sbb tgk dia dh tidur, dia dh terjaga menjerit-jerit… sy jd stres, x cukup rehat… nk mnd, masak, basuh pinggan, basuh baju smua x smpt sbb anak lena kejap2, bangun tidur terus menjerit… sy juga ibu yg wfh… kdg2 keja sy x smpt nk siapkn, anak suka merengek… mula2 mmg sy layan lama2 sy jd burnout… sy mengadu kt suami, suami just diam, dia cakap nk buat mcm mana… sy x tahu nk luah kt siapa.. org suggest essential oil sy dh cuba tetap x jd, anak mmg ssh nk lena.. x tau nk buat apa dh…

2 Balas

Hantar pengasuh, jujur bkerja bila hntar pngasuh, mmg kurg sikit stress kita

Tak tidur buai ke sis

4w ago

dia tidur buai kejap je lepastu terjaga nangis..