Pemakanan baby

Hi, mommies. Saya nak tanya kenapa ye anak saya dah masuk 9 bulan ni dia taknak mkn sgt😩. Saya dah ubah texture dia dari bubur halus ke texture yg kasar tp dia taknak. Selalu mkn x habis. Mkn 2/3 suap je.. dah msak mcm2 bg dia tp still taknak mkn. 😌

2 Balas

antara sebab anak tak nak makan nak tumbuh gigi , nak merangkak/meniti/berjalan atau tak sihat. ada bersihkan mulut anak? ada gap tak antara memberi susu dengan time meal? ada cuba bg finger food pada anak tak?